Шевченко отримав роботу завдяки "Мілану", а не збірній України

Успіхом поки стане збереження місця у серії "А"

Призначення Андрія Шевченка у "Дженоа" не стало для мене несподіваним. У моєму розумінні, "Дженоа" має щось близьке із "Міланом". Недарма там догравав інший гравець "россонері" Каха Каладзе.

Шевченко запрошений в "Дженоа" більше як колишній зірковий гравець "Мілана", а не екстренер збірної України. Генуезький клуб з 24 вересня має американських власників. Їх звичка - починати із медійного маркетингу. Шевченко відома особа, особливо в Італії. Це збільшить інтерес до команди та принесе клубу зайві рекламні гроші. При цьому Шева має хороший бекграунд, як тренер, що знайомий з кальчо та має італійських помічників.

Генуезький клуб з 24 вересня має американських власників

Шевченко прийшов в розпал сезону. Це завжди складно, бо він не готував та не формував команду. Тут потрібно зрозуміти, що можна ламати та будувати по-своєму, а що можна адаптувати під себе.

Андреа Мальдера - колишній аналітик і тактик збірної України - не працюватиме із Шевченком в клубі. Це втрата для штабу. Значення Мальдери для гри національної команди було важливим. Він гарно розуміє футбол. Але Андреа тільки помічник. Його роль перебільшувати не варто.

Запрошення від клубів серії "А" надходять не щодня. Не потрібно зважати, що "Дженоа" зараз серед аутсайдерів чемпіонату. Рівень гравців збірної України навряд чи був суттєво вищим. Ризик є завжди. У цьому природа спорту. Шевченко досвідчений спортсмен. Тому знав на що йде.

Початкові невдачі йому прощатимуть. "Дженоа" - місце, де можна експериментувати та шукати гру. Цього сезону успіхом буде збереження місця в серії "А".

Шанс для Циганкова та Забарного. Але є дві перепони

Щодо українських гравців, які можуть зацікавити Шевченка. Це шанс для Циганкова та Забарного. Але є дві перепони. Перша – нові власники "Дженоа" не розкидуватимуться грошима, а Суркіс не продає дешево. Друга – президент "Динамо" хоче влаштувати своїх у статусний клуб. "Дженоа" до таких не належить.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі