У судової корупції є два замовники

Тут інтереси олігархів і Росії збігаються

Другий день на болотах судової системи стоїть вий, спричинений словами секретаря Ради нацбезпеки й оборони Олексія Данілова про те, що недоброчесна суддівська корпорація шкодить Україні не менше, ніж олігархи.

Данілов правий і неправий одночасно.

Правий - бо шкодить судова мафія точно не менше.

Неправий - бо порівнювати цих суб'єктів некоректно. Вони - єдине ціле.

Судова корупція не виникає "просто так". У неї завжди є замовник. І це не адвокати, які носять хабарі - вони лише посередники.

Справжніми замовниками є ті, в чиїх інтересах приймаються рішення про рейдерство, поновлення корумпованих маріонеток на посадах, скасування штрафів за монопольні дії і податкових зобов'язань на мільярди.

Корумпована суддівська корпорація - це, власне, те, що робить олігархів олігархами. Це буквально пилосос, яким вони витягують з країни ресурси. А тому вона є невід'ємною частиною олігархічної системи.

Невипадково у світі немає жодної олігархії чи тиранії, де одночасно є справедлива судова система. І так само немає країни, де все справедливе, а судова система - ні

Невипадково у світі немає жодної олігархії чи тиранії, де одночасно є справедлива судова система. І так само немає країни, де все справедливе, а судова система - ні.

Якби суди не працювали за принципом "вільної каси" чи "телефонного права", олігархам набагато складніше було б отримувати і утримувати монопольне становище на ринку, мати ексклюзивний доступ до родовищ за копійки, а ці надприбутки інвестувати в керовані політичні проєкти і медіа.

Саме тому судова реформа, якщо вона вдасться, буде надпотужним ударом по олігархії (про це недавно заявляли і посли G7 - клубу найбільш економічно успішних країн у світі). І саме тому в протидію судовій реформі олігархи вкладають величезні ресурси.

Але є в судової корупції ще один замовник - це наш ворог - Російська Федерація.

Достатньо згадати лише минулорічне рішення Конституційного суду про скасування е-декларування (завтра, до речі, йому виповнюється рівно рік). Нагадаю, з депутатів, що підписали тоді подання до КСУ, більшість була від ОПЗЖ, а решта - від Коломойського.

Про кількість антиукраїнських рішень, які ухвалив Окружний адміністративний суд Києва, я взагалі мовчу.

Інтереси олігархів і ворога тут повністю збігаються - знищити докучливі антикорупційні інституції, захистити статус-кво судової корупції і продовжувати викачувати копалини з родовищ, а гроші - з бюджету. А паралельно - відвернути Україну від шляху на Захід і повернути в лоно "русского мира", де безроздільно правлять декілька обраних, а громадяни і їхній вибір не мають значення.

Подолання судової корупції - це питання національної безпеки

Так що питання подолання судової корупції - це питання національної безпеки, не менше.

І дуже добре, що в РНБО це усвідомлюють.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі