Чому не виграв Петраков і що він має робити далі

Яремчук боровся за кожний м'яч, Сікан вийшов як з модного салону

Нічийний результат матчу Україна – Боснія та Герцоґовина справедливий. Жодна з команд не награла на перемогу. Українці виглядали краще у першій половині гри, а суперник - після перерви.

У те, що любить Олександр Петраков, він грає добре. Поки у гравців збірної України були сили, вони бігли та переважали суперника. Гра проста – значить тренер може її пояснити футболістам. Такий футбол вимагає максимальної віддачі гравців. Її не можна реалізувати одинадцятьма футболістами. Зіграти два матчі за три дні одним складом на повних фізичних обертах нереально.

Базові клуби збірної - "Динамо" та "Шахтар" - грають трохи за іншою моделлю гри. Не використовують схему з трьома центральними захисниками. Швидкісна робота збірної проходить на дистанції 50-60 метрів, у клубів ривки складають по 10-20. Футболістам важко до цього звикнути. Біжать обидва фланги від своїх воріт до штрафного суперника. Так забив Андрій Ярмоленко та двічі мав моменти Олександр Тимчик. Це характерний для команд Петракова футбол. Для цього має бути в першу чергу ротація на флангах. У середині потрібні гравці, які переміщають атаку на фланги. Такий футболіст як Микола Шапаренко не може витримати подібну інтенсивність. Він здатен на 60 хвилин. Іншого креативного гравця у збірній зараз немає. І тут згадується прізвище Малиновського, якого не викликали. Як ти поясниш Руслану, що тебе міняють чи випускають на заміну – це вже справа тренера. У Джан П'єро Ґасперіні Малиновський грає в подібному стилі. Він виконує багато роботи в пресингу та дає креатив у середині поля.

Микола Шапаренко не може витримати подібну інтенсивність. Він здатен на 60 хвилин. Іншого креативного гравця у збірній зараз немає. І тут згадується прізвище Малиновського

Я не розумію замін. Роман Яремчук грав як гладіатор – боровся за кожен м'яч, бився, чіплявся, а замість нього виходить Данило Сікан, як із модного салону. Це тільки послабило гру збірної. Таке ставлення молодих гравців не дуже зрозуміле.

У листопаді ми граємо один офіційний матч – 16-го. Це великий плюс для Петракова. У гостьовому матчі проти боснійців не має бути втоми. Товариську гру проти Болгарії 13-го потрібно грати резервним складом та дати можливість відпочити лідерам, щоб вони були максимально готові.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі