Ділюся секретами, як приготувати найсмачніші котлети

Подавайте з томатно-яблучним соусом

Із котлетами така історія, як із борщем: я розпитав усіх своїх друзів, знайомих і колег і, як виявилося, жоден рецепт котлет не повторився. А все тому, що це страва, із якою можна експериментувати нескінченно. До цієї страви взагалі не висуваються ніякі критерії: котлети можуть бути соковитими або сухими, із соусом або без, їх можна смажити на пательні, робити на грилі та запікати в духовці, а ще їх можна готувати з будь-якого м'яса.

Я приготував рубані котлети з курячого філе в духовці та доповнив смак томатно-яблучним соусом. Вийшло дуже смачно. Перш, ніж перейти до покрокового рецепта, розповім, які спеції й соуси мені подобається додавати в котлети.

Теріякі й соєвий соус. Ви приготували фарш, додали в нього чорний мелений перець, а тепер можна додати трохи соєвого соусу або теріякі – усе залежить від того, який результат ви очікуєте. Цілком можна й зробити мікс із цих соусів, а смак довести сіллю, якщо це необхідно.

Копчена паприка та сушені томати. Якщо хочете котлети "із димком", то додайте трохи копченої паприки і сушених томатів. Якщо знайдете мікс томатів і солодкого перцю, можна проекспериментувати і з такою добавкою до котлет. Буде смачно.

Якщо хочете котлети "із димком", то додайте трохи копченої паприки і сушених томатів

Часник. Традиційно в котлети додають ріпчасту цибулю, а ви спробуйте ще додати кілька зубчиків часнику. Останній пропустіть через м'ясорубку разом із фаршем або вичавіть за допомогою часникодавки. Якщо не хочете явно часникового смаку й аромату, то головку часнику необхідно розібрати на зубчики, але не очищати, скласти в деко, скропити оливковою олією та запекти до готовності. Потім вичавити, розім'яти виделкою та додати в фарш.

Інгредієнти:

Для котлет:

500 г курячого філе

1 яйце

½ ч. л. цедри лимона

1 ріпчаста цибуля

1 ч. л. меленого коріандру

5 ст. л. панірувальних сухарів

сіль і перець до смаку

Для соусу:

1 томат

1 яблуко

1 зубчики часнику

1-2 ст. л. томатної пасти

50-70 мл води

2-3 гілочки петрушки

сіль і перець до смаку

Приготування:

Візьміть 500 г курячого філе, дрібно порубайте гострим ножем, перетворюючи його в рубаний фарш. Додайте до смаку сіль і перець, а також 1 ч. л. коріандру та ½ ч. л. цедри лимона.

Візьміть одну ріпчасту цибулю та натріть на крупній тертці. Так котлети стануть ще соковитішими та більш насиченими за смаком.

Тепер вбийте в фарш яйце та дуже добре його вимісіть.

Сформуйте невеликі котлетки і запаніруйте в 5 ст. л. сухарів. Викладіть котлетки на деко, застелене пергаментом. Випікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 15-20 хвилин. Тут важливо не пересушити котлети, але і повністю їх пропекти, щоб в середині не було сирого рубаного фаршу.

Тим часом приготуйте томатно-яблучний соус. У сотейнику з'єднайте томат, нарізаний дрібними кубиками із яблуком, попередньо натертим зі шкіркою на крупній тертці. Додайте подрібнений зубчик часнику, 1-2 ст. л. томатної пасти, 50-70 мл води і дрібно порізані 2-3 гілочки петрушки. Додайте до смаку сіль і перець, тушкуйте 3 хвилини.

Готовий соус перебийте блендером до стану пюре. Подавайте готові рубані котлети з томатно-яблучним соусом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі