Фільм "Дюна" – ковток свіжого повітря. Режисеру вдалося зробити неможливе

Приголомшливий візуальний ряд і неймовірний ансамбль акторів

Так, Дені Вільньов знову зробив це. Взявся втілити ідею, яка здавалася божевільною, неможливою. І добився абсолютного тріумфу.

Знову найкращий науково-фантастичний фільм останніх років. І просто найкращий фільм року на даний момент. Знову фірмовий приголомшливий візуальний ряд. Знову неймовірний ансамбль акторів.

Але найвище досягнення Вільньова в ідеальній адаптації оригінальної культової книги Френка Герберта. Попередні дві екранізації (одна з яких, на хвилиночку, Девіда Лінча) з тріском провалилися. І не дивно. Екранізувати текст Герберта, що побудований на перетині політики, релігії, філософії та зіткнення різних культур, здається непосильним завданням.

Екранізувати текст Герберта, що побудований на перетині політики, релігії, філософії та зіткнення різних культур, здається непосильним завданням

Але команді Вільньова вдалося. Так, щоб не втратити складну суть книги, яку обожнюють фанати. Але й так, щоб навіть ті, хто ніколи про неї не чув, отримали колосальне задоволення від перегляду.

"Дюну" потрібно дивитися в кіно. Купляти білети просто зараз і йти. Бо потім ви не пробачите собі, що пропустили. Бо від касових зборів першої частини фільму залежить чи буде друга частина. Бо просто втомили безкінечні, зроблені за однією формулою фантастичні бойовички і хочеться ковтка свіжого повітря.

"Дюна" - книга, що має для мене особливе значення. Вона була однією з улюблених книг мого батька. І саме з неї почалося моє захоплення науковою фантастикою в дитинстві. Якщо ви ще не читали, у вас є чудовий шанс почати знайомство з фільму. Не упустіть його.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі