В уряді будуть кадрові зміни в інтересах рейтингу Зеленського

Конфлікт між спікером і президентом набуває все більш відкритої форми

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що восени в Кабінеті міністрів відбудуться деякі ротації.

Кабмін об'єктивно потребує посилення. Частина кадрів зрозуміли філософію президента, що вони не повинні бути політиками. Але вони навіть не змогли бути чиновниками.

Осінь ознаменується кадровими перестановками. Водночас не слід очікувати, що це будуть супервідомі прізвища. Все залишатиметься у філософії, яку задав Володимир Зеленський – найбільшою політичною зіркою має бути він. А всі інші повинні просто працювати в його команді і не кидати тінь на президента.

Найбільше питання: чи залишиться прем'єром Денис Шмигаль? В олігарха, який його фінансує, є велике бажання, щоб він залишався мало не вічно.

Змінити можуть міністрів юстиції, оборони, культури та інформаційної політики, аграрної політики, соціальної. На підвищення може піти Кубраков - займається "Великим будівництвом", яке сприймається соціологією. Відкритим лишається питання енергетики – впливи олігархів незбалансовані. Для України важливо ці впливи демонополізувати.

Але всі рішення приймає одна людина. Набір буде суб'єктивним.

Уряд Шмигаля тримається, бо не зазіхає на рейтинг Зеленського

Уряд Шмигаля тримається, бо не зазіхає на рейтинг Зеленського. Трошки з'їдають. Вони не є настільки професійними, щоб на їхньому фоні президент виглядав непрофесіоналом. До того ж Зеленський по одному всіх потрошки з'їдає – Степанов, Аваков.

Аваков був фактором стабілізації Кабміну і взагалі політики Зеленського. Яку зараз намагаються перетягнути функціонери ОП.

Конфлікт між спікером і президентом набуває все більш відкритої форми. Перебуваючи на посаді голови Верховної Ради, Разумков нарощує свій потенціал кандидата в президенти. Це Зеленського не влаштовує. Для нього було б ідеально зняти Разумкова і нікого не призначити. Щоб засідання парламенту вів віцеспікер.

Зеленський зробить не одну спробу, щоб до кінця року зняти Разумкова.

На президентських виборах Зеленському вигідний кандидат Порошенко

На президентських виборах Зеленському вигідний кандидат Порошенко. При цьому Львочкін з росіянами продають Бойка, як спаринг-партнера.

Зеленському підходить Порошенко, бо той символізує все старе, архаїчне, корупцію. На його фоні діючий президент виглядає молодим, дієвим політиком.

Якщо у другий тур виходить Зеленський і Разумков, то шанси Зеленського сильно тануть. Аналогічно, якщо вийде Гройсман, Кличко і будь-хто, хто не асоціюється зі старими елітами, але має політичний досвід.

Зеленський не буде йти на другий термін, як шоумен. Йтиме, як досвідчений політик. І йому треба робити так, щоб на фоні інших він виглядав свіжим, молодим. Тому що запит громадян на оновлення все рівно залишається. Зеленський переживає, щоб не вийшло так, що він сам потрапить під тренд, який створював.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі