Літаки РФ та Китаю - кружляли над США, Румунія зла через російський дрон

Схоже, 5 статтю зі статуту НАТО можна спокійно викреслювати - Росія постійно перевіряє її на міцність, однак Альянс так само стійко утримується від будь-якої ескалації. До яких наслідків це може призвести?

У Румунії виявили уламки російського дрона, який цілив по території України. Влада Румунії поскаржилася в НАТО і заявила, що засуджує ці дії РФ. Однак належної реакції від Альянсу наразі не було. Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц зробив заяву щодо розміщення американських "Томагавків" на території країни. Знаючи негативну реакцію Кремля, Шольц запропонував красивий обмін: Німеччина не розміщуваме далекобійні ракети США, натомість Росія - виводить свої війська з України. Це могло би стати початком чудових ініціатив і щодо інших держав - членів Північно-атлантичного Альянсу.

Тим часом російські й китайські бомбардувальники, загалом їх було 4, вторглися у повітряний простір США у районі Аляски. Спільними зусиллями авіації США та Канади - ворожі літаки вдалося вистежити, перехопити і витіснити у міжнародний простір. Цікаво, як відреагує американське командування на цю ескападу. Чи Росія вже починає розвідку щодо повернення своїх колишніх територій? Ще Збігнєв Бжезинський свого часу писав, що контури альянсу Росії й Китаю на мапі нагадують контури територій, завойованих монголами.

Міжнародна рейтингова агенція FITCH дала прогноз: війна Росії з Україною виявиться затяжною - вона триватиме і цього року, і 2025. Адже жодна зі сторін не має капітальної переваги і не збирається йти на поступки. Ці прогнози базуються на наявних відкритих даних. Тим часом у кулуарах ведуться жваві обговорення так званої заморозки конфлікту, яка має статися ближче до листопада-січня. Багато політичних сил уже розпочали підготовку до виборів. Однак це наразі лише чутки, тож нам залишається одне: жити далі і допомагати ЗСУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі