Ворог кардинально змінив тактику

Наносить точкові "хірургічні" удари

Серпень – показовий місяць, щоб ще раз нагадати: війна триває, а Росія буде робити все можливе, щоб провокувати вогонь у відповідь та посилювати свої бойові підрозділи на тимчасово окупованих територіях.

На початку місяця засоби масової інформації багато говорили про вплив зміни керівництва Збройних сил та Командування ООС на ситуацію на Сході. Лунали конспірологічні версії, які підкріплювали хибною інформацією та тезами до річниці "всеосяжного перемир'я": про зменшення кількості обстрілів та втрат.

Так, обстрілів стало менше. Але всього на 20-25%, і то залежно від пори року. Не забуваймо, що природа – поки єдиний чинник, який може вплинути на хід бойових дій. Якщо говорити про наші втрати, то в деякі періоди вони не менші. Ворог кардинально змінив тактику: зараз він наносить точкові "хірургічні" удари і робитиме це й далі.

Протягом минулого тижня на сході було 53 обстріли. Майже та ж кількість – за весь серпень торік

Нагадаю, про все це ми говорили в огляді ситуації на фронті за липень. Тоді графік подій нагадував кардіограму: відносна тиша, а потім декілька днів потужних обстрілів, і так весь місяць. Під час так званої "тиші" російські окупаційні війська проводили розвідку за допомогою БПЛА, збирали інформацію, знаходили ціль і наносили удар. Аналогічна ситуація зберігається й в серпні.

Протягом минулого тижня на сході було зафіксовано 53 обстріли, майже та ж кількість була за весь серпень минулого року, коли почав діяти режим тиші. В перших числах серпня ворог проводив активну розвідку за допомогою БПЛА Орлан-10, наслідком чого стали потужні обстріли протягом 4 і 5 серпня околиць Торецька, міста Красногорівки та селища Галицинівка. Загалом у серпні ворог випустив по наших позиціях та цивільному населенню 140 снарядів та мін калібром 122 та 120 мм.

У перший серпневий тиждень окупаційні війська понесли втрати – 9 загиблих та 13 поранених

Водночас в перший серпневий тиждень окупаційні війська понесли втрати – 9 загиблих та 13 поранених. Причини тому невідомі.

Допомогти волонтерам можна тут.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі