Світоліна себе реалізувала на 150 відсотків

Джокович не впорався з тиском результату

Шанс на виграш Олімпіади менший, ніж на "Великі Шоломи". Бо "Шоломів" - чотири на рік, а Ігри – раз на чотири роки. Призових грошей на Олімпіаді немає. На першому місці - мотивація спортсмена, а не професіонала. Мова йде про задоволення своїх амбіцій – взяти медаль. Еліна Світоліна цього досягла.

Не потрібно було вважати Еліну фавориткою в півфіналі, хоч вона була найвищою в рейтингу. Сьогодні жіночий теніс дуже конкурентний. Номер рейтингу майже нічого не говорить. Все залежить від твого стану та суперника напроти. Скільки б Світоліну не сварили за матч проти Маркети Вондрушевої, існують суперники з якими незручно грати. Можливо, в майбутньому українка знайде протидію Маркеті. Але сьогодні чешка незручна для Еліни.

Стиль гри в одного тенісиста не може змінюватися. Немає таких гравців, які сьогодні грають в обороні, завтра в атаці, потім все забивають. Теніс – гра, коли у тебе немає вибору. Побудова гри виходить з антропометрії, характеру. Світоліна за характером ближча до флегматика. Це дозволяє їй бути ментально стійкою, стабільною, не панікувати, знаходити виходи із різних ситуацій.

Але існують і негативні сторони цього менталітету – вона ніколи не буде вибуховою, не битиме як Серена Вільямс. Тенісисти повинні розвивати, що у них є. Світоліна себе реалізувала на 150 відсотків. Суперниці знають, як українка грає. Але не всі і не завжди можуть її обіграти.

Відкритий чемпіонат США найбільш травматичний турнір року, бо гравці вже втомлені

Під час Олімпіади Еліна витратила багато сил, але отримала заряд позитивних емоцій. Здійснила частину своє мрії. Кінцівка сезону завжди найважча. Відкритий чемпіонат США, який стартує 30 серпня, найбільш травматичний турнір року, бо гравці вже втомлені. Тому прогнози на нього робити зухвало.

Новаку Джоковичу не варто було їхати в Японію через втому. Можна за двома зайцями погнатися, але не спіймати жодного. Але це його вибір. Бажання виграти "Золотий Шолом" переважило. Є можливості, які відкриваються раз в століття. Якби він не спробував, то не пробачив би собі до кінця життя. Спробував. Не впорався. Бо тиснула близькість результату. Зараз так виглядає, що "Золотий шолом", коли ти виграєш за рік усі чотири мейджори та Олімпіаду, вище людських сил.

Джоковичу на US Open буде дуже важко морально. "Золотого Шолому" не буде. Але тиск перемоги в США залишається. Виграти чотири "Шоломи" за сезон теж престижно. Новак і так герой. Але чи зможе він стати супергероєм - побачимо.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі