Для Зеленського День Незалежності – привід для хайпу

Те, що активній частині суспільства здається зашкварами, для більшої частини населення взагалі нічого не означає

Мета Зеленського – це хайп. Команда все робить для цього. Коли за Порошенка Зеленському не потрібні були паради, він був проти. А став сам президентом і зрозумів, що це одна з можливостей підкреслити перед суспільством свою значимість. 30-річчя Незалежності – це хайп, який принаймні має історичне значення. Тут співпадають інтереси країни і Зеленського, який збирається іти на другий термін. Провести свято формально і дешево – тоді краще взагалі не проводити, бо для Зеленського втрачається мета цього дійства. Йому потрібна подія перед серйозними осінніми ускладненнями, які нас очікують в економіці, соціальному житті.

Зеленському потрібна подія перед серйозними осінніми ускладненнями, які нас очікують в економіці, соціальному житті

Дата кругла – 30 років. Хоче, щоб його каденція запам'яталася, щоб було яскраве шоу. Він все-таки колишній актор, любить оплески. Нічого дивного. Зважаючи на те, що ніяких успіхів ні в економіці, ні у війні, ні в інших сферах у нас нема.

Судячи з соціології, більшість людей вважає, що справи в країні йдуть не в правильному напрямку. При цьому глава держави все одно має найвищу підтримку населення. Усі, хто йдуть за ним, - це старі обличчя. В Україні дуже низькі очікування до політиків. Те, що активній частині суспільства здається зашкварами, для більшої частини населення взагалі нічого не означає. Вони це сприймають, як частину роботи. Технологія діє непогано. Зеленський – простий хлопець, звертається до українців без пафосу і на цей момент для виборців цього достатньо. Із часом підтримка так чи інакше буде зменшуватись. Але поки закріпили за собою такі моменти, як "Велике будівництво", велике святкування, ще щось велике буде. На цьому хайпі ще будуть триматися.

Вся влада в руках Зеленського. Скільки захоче грошей, стільки і витратить

П'ять мільярдів повз тендери для більшості громадян нічого не означають. У країні, де зарплата 500-600 доларів, усі ці цифри дуже абстрактні. Більшість людей не те що мільярд, а мільйон ніколи не бачили. Якщо у Зеленського з'явиться вілла в Іспанії чи випливуть мільйони доларів в офшорах, це на людей вплине. Але не витрати повз тендери. Ще з Радянського Союзу у нас люди не розуміють, що платять податки. Це ж на функціонування держави, а не просто так. У нас нема такого зв'язку, як у європейців. Державні кошти сприймають дуже абстрактно.

Вся влада в руках Зеленського. Скільки захоче грошей, стільки і витратить. І ніякого кешбеку суспільству нема. Його ніхто не питає: хочеш чи ні. У нормальних країнах цим займається опозиція. Щось не подобається – опозиція починає шукати, куди йдуть гроші. У нас вона щось поговорить. Але це не матиме ніякого значення за наявних обставин.

Є важливий момент – об'єднання країни. Політична еліта повинна брати на себе відповідальність. А в такому питанні, як святкування Незалежності, хтось скаже, що краще пенсії б пороздавали. Інші скажуть, що для 40 мільйонів людей, які живуть на одній території, потрібний фактор об'єднання. Тут уже кому що ближче.

Олексій Голобуцький, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі