Джокович здатний виграти усі чотири "Шоломи" року

Успіх Костюк не став сенсацією

Відкритий чемпіонат Франції із тенісу цього року був непередбачуваним. Як в чоловіків, так і жінок. Перед початком турніру навряд чи хто міг уявити, що переможе Барбара Крейчикова. У чоловіків – Рафаель Надаль ще не такий поганий, щоб програвати у півфіналі.

Я не впевнений, що переможця турніру Новака Джоковича можна буде назвати королем ґрунту. Серб може бути універсальним королем, грати на всіх покриттях. Середня оцінка у нього буде вища, ніж в суперників. Роджер Федерер не настільки добре грає на ґрунті. Рафаель Надаль не так добре грає на траві чи харді. Джокович виступає на всіх покриттях більш рівно. Він став грати агресивніше, гостріше, намагається більше вести гру, хоча раніше віддавав перевагу контратакувальному стилю.

Цьогоріч серб уже виграв два "Шоломи" - у Австралії та Франції. Новак цілком здатний здобути календарний "Шолом" - виграти усі чотири турніри року. Для цього йому слід перемогти на Вімблдоні, який пройде з 28 червня по 11 липня і де серйозні амбіції має Роджер Федерер, та US Open, що відбудеться з 30 серпня по 13 вересня.

Марта Костюк крок за кроком прогресує. Її успіх не став для мене сенсацією. У киянки ніколи не було проблем із технікою, фізикою чи грою. Найбільша вада – сприйняття ситуації. Її психіка реагувала на дрібні невдачі, що впливало на організм, збивало налаштування. Зараз це вдалося подолати. Марта послідовна, сильна у плані стійкості, але залишилися місця, через які вона важко проходить. Матч проти Іги Свьонтек українка не змогла зіграти більш нахабно, ніж вона грала, не змогла додавити суперницю в потрібний момент. Це питання віку, ментального розвитку.

Чешка незручна для українки, грає в щось інтуїтивне

Еліна Світоліна програла майбутній переможниці – Барбарі Крейчиковій. Чешка незручна для українки, грає в щось інтуїтивне. Передбачити дії суперниці та поведінку на корті важко для раціональної Світоліної, яка діє від оборони. За антропометрією Еліна не може перекривати весь корт та повинна багато бігати. Перші два матчі Світоліна грала із запасом. З Крейчиковою не склалося – та відіграла просто здорово.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі