На Луганщині окупанти збили п'ять безпілотників ОБСЄ. Їм є що ховати

Ворог поновив практику обстрілів цивільного населення

Давайте детально розберемо, що відбувалось на фронті протягом минулого тижня.

Офіційно зафіксовано 52 обстріли, що майже у два рази менше за тиждень попередній – 84. Найтихішими днями був вівторок та середа у зв'язку з сильними дощами, які пройшли на сході. В решту днів ворог нехтує всі заборони й далі щодня веде вогонь із забороненого озброєння. П'ять з семи днів активно працювали міномети 82 та 120 мм у районах Водяного, Красногорівки, Мар'їнки, Торецьку, Луганського, Золотого. Два рази на різних ділянках застосовували артилерію 122 мм.

Загалом протягом травня офіційно зафіксовано – 220 обстрілів.

Протягом минулого тижня шестеро бійців отримали поранення. Троє під час обстрілу на Світлодарській дузі (двоє отримали осколкові поранення й один – кульове). Ще двох захисників було поранено внаслідок снайперського вогню в районі Авдіївки та Мар'їнки. Один з них – у вкрай важкому стані. Ще один отримав осколкове поранення вчора ввечері внаслідок мінометного обстрілу.

Протягом минулого тижня шестеро бійців отримали поранення

Досить цікавими є два факти:

1. Російські окупаційні війська на тимчасово підконтрольній ним частині Луганської області протягом минулого тижня подавили сигнал, знищивши багатоцільовий безпілотний гвинтокрил S-100 Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Це вже не перша втрата БПЛА міжнародною місією. За нашою інформацією загалом у травні спостерігачі втратили п'ять апаратів різного типу саме на Луганщині. Що ж так сильно ховають росіяни?

2. Річ у тім, що в смузі зони розведення Золоте-4 проходила ротація підрозділів бойовиків. Цікаво, що ховали окупанти від очей міжнародних спостерігачів? Звісно, озброєння, яке вони затягували туди, де його не має бути. Як наслідок на даній ділянці зафіксовано 5 обстрілів зі ствольної артилерії, мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів й навіть вогнеметів.

І про гарні новини. Нас покинули семеро терористів, назавжди

Провокують не тільки на Луганщині. Обстріли фіксуються на іншій ділянці розведення в районі с. Петрівське (Донецька обл.). Одночасно ворог поновив практику обстрілів цивільного населення. Минулого тижня стріляли по Мар'янці та Піскам. Вогонь бойовики вели з густонаселених житлових кварталів Донецька.

І під кінець про гарні новини. Нас покинули семеро терористів, назавжди. Ще четверо навряд чи повернуться в стрій. У двох підрозділах окупанти вигадують для росіян байки, щоб пояснити втрату техніки. Поки достеменно невідомі причини, але генеральним спонсором гарних новин залишаються Збройні сили України.

Тримайте голову холодною та допомагайте своїй армії!

Андрій Римарук для фонду "Повернись живим". Допомогти волонтерам можна тут.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі