Чому у нас весь час хочуть розстріляти, посадити? Людей виховувати потрібно

У Верховній Раді сидять групи по інтересах олігархів, а не політичні партії

16 квітня Верховна Рада не підтримала звернення нардепа Романа Лозинського до президента Володимира Зеленського із запитом про припинення новобраного нардепа Андрія Аксьонова українського громадянства. Запит підтримали 204 нардепи при необхідних 226 голосах.

Для втрати Аксьоновим громадянства не набралося голосів, тому що, швидше за все, половина Верховної Ради має по два паспорти.

Аксьонова люди обрали. Ніби буде представляти інтереси округу. Але ми знаємо, що мажоритарка побудована на підкупі. Тому представлятиме інтереси тих, хто є реальними власниками заводів, хто контролює регіон.

Ми не знаємо, чи цікавляться ним правоохоронці. Можемо лише говорити, що нема видимості цієї зацікавленості. Можливо, іде кримінальне провадження, якась розробка в рамках чогось іншого. Але видимої реакції Української держави поки нема.

Потрібно людям навчитися обирати. Не продавати свої голоси

У нас усе є – і закон, і СБУ. Потрібно людям навчитися обирати. Не продавати свої голоси. Біда у цьому. І в тому, що у нас нема нормальних проукраїнських партій, взагалі партійної системи нема. У Верховній Раді сидять групи по інтересах олігархів, а не політичні партії. Біда, що на тих територіях ніколи не було державницької політики, тому там такі кадри, як Штепа і Аксьонов, залишаються.

Чому у нас весь час хочуть розстріляти, посадити? Людей виховувати потрібно. А якщо держава тупо краде, а людей не виховує, то де їх узяти інших?

Що буде з виборами в нинішніх окупованих районах, як повернемо їх? А хто сказав, що повернемо в найближчий час? Це буде років через 15. Там треба буде робити якісь інтеграційні програми. Сьогодні там проросійські настрої дуже сильні. Чому там нема українського телебачення? Чотири великих канали зашифрували своє мовлення на супутнику і все населення дивиться російське телебачення. Чому Пінчук, Ахметов, Коломойський зашифрували свої сигнали і ніхто їх не може дивитися?

Віктор Чумак, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі