"Формулу Штайнмаєра" українці зустрінуть кавою, теплим одягом і хорошим настроєм

Україна може потрапити у пастку

Німеччина закликала Україну імплементувати в своє законодавство "формулу Штайнмаєра". Про неї президенту Володимиру Зеленському говорила канцлерка Ангела Меркель, коли він був у Берліні.

Нас хочуть зробити дурнями. Сказати: ви не змогли виконати Мінські угоди - "єдині", за якими може бути мир на Донбасі.

Німецька сторона працює разом з керівником ОП Андрієм Єрмаком над кластерами. Але як би ти їх не робив, якщо там буде "формула Штайнмаєра" (яка передбачає спочатку вибори на окупованих територіях), то це все одно перехід за червоні лінії. Це буде черговий обман.

Якщо першими не зробити безпекові заходи – виведення росіян, озброєння, отримання контролю над кордоном, введення українських правоохоронних органів - то все інше немає сенсу.

Натомість нас хочуть надурити – спочатку вибори, амністія, а потім говорити про кордон.

Які вибори зараз можна робити на Донбасі?

Якщо Зеленський оголосить впровадження "формули Штайнмаєра", суспільство це зустріне "кавою, теплим одягом і хорошим настроєм". Як у 2013 році.

Виглядає логічним відхід Арсена Авакова. Він не захотів брати на себе відповідальності.

Виглядає логічним відхід Арсена Авакова. Він не захотів брати на себе відповідальності

Напевно, зрозумів – Україна потрапила в дуже неприємну зовнішньополітичну ситуацію. І вона погіршується. Зараз Україна може потрапити у пастку. Пастка ось вона тут – "Північний потік-2", нам говорять про якісь компенсації, а вони прив'язані до Мінських угод.

Зрозумів, що це викличе обурення у активного населення, люди вийдуть на вулицю.

Швидше за все, діюча влада не піде на те, що пропонує Німеччина. Інстинкт самозбереження працює. Один раз вони вже це отримали. Розуміють – це червоні лінії.

Хоча дуже насторожують кадрові перестановки. Пішов самостійний гравець Аваков, прийшов міністром внутрішніх справ Денис Монастирський, який озиратиметься на команду з Офісу президента. На посади, де треба ухвалювати серйозні рішення, ставлять виконавців. Які будуть слухати рішення, прийняті в ОП.

Провальною виглядає поїздка Зеленського до США, яка запланована на 30 серпня. Конгрес у відпустці, у Вашингтоні – мертвий політичний сезон. Зеленський крім Джо Байдена більше ні з ким не зустрінеться. При тому, що в Конгресі є величезне лобі інтересів України. Але його на зустрічі з Зеленським не буде, будуть у відпустках. Вже два сенатора звернулися до Байдена перенести дату зустріч. Трампа стримував Сенат, Байдена стримуватиме. Ось з ким повинен зустрічатися Зеленський.

Щодо "Північного потоку-2", то є дурницею боятися, що Путін повномасштабно полізе в Україну. Путіна стримує не труба, а два мільйони стрілецької зброї на руках в українців. Буде народний спротив ворогу.

Віктор Чумак, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі