Котлети з сочевиці стануть чудовою заміною м'ясному варіанту

Навіть любителі м'яса не відмовляться від такої божественно смачної страви

Коли мова заходить про котлети, у більшості людей виникає асоціація з соковитим м'ясним фаршем, засмаженим до ніжної золотавої скоринки. Але я хочу нагадати вам, що котлети можуть бути не тільки м'ясними, а й овочевими. Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть чудовою заміною м'ясному варіанту, для тих, хто не їсть м'ясо або дотримується посту. Але я чомусь впевнений, що і любителі м'яса не відмовляться від такої божественно смачної страви.

Інгредієнти:

150 г зеленої сочевиці

150 г зеленого замороженого горошку

300 г відвареної картоплі (без шкірки)

1 шт. ріпчастої цибулі

1 шт. морква

1 дрібка меленого кмину

1 ст. л. соняшникової олії

4 ст. л. панірувальних сухарів

сіль та перець за смаком

Для соусу:

150 г йогурту

1 ст. л. оливкової олії

1 зубчик часнику

Приготування:

Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відварить протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі.

Цибулю почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі. Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до пюреподібного стану.

Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.

Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом із соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі