"Буковель", довибори і карантин: влада показує ціну життя в Україні

У країнах ЄС неможливо, щоб вся країна чи хоча б регіон був на карантині і там працював курорт. У нас керівники країни не думають про майбутнє і наслідки

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що є загроза нового жорсткого локдауну. На Івано-Франківщині в лікарнях не вистачає ліжок для інфікованих коронавірусом. При цьому там продовжує працювати гірськолижний комплекс "Буковель" і мають відбутися довибори у парламент на окрузі № 87. Голосування відбудеться 28 березня.

Шмигаль сказав, що не бачить передумов переносити вибори. А що ще треба? Ядерна бомба має впасти, щоб їх перенесли? Зеленський втручатися в це не буде, бо відразу запитають, чого він там катався. Хоча для президента ситуація теж серйозна. Якщо його ставленик там програє вибори – це буде жирна галочка, що Зеленський падає.

Ситуація жахлива. Там є уже кандидати, які ледве не вмерли від коронавірусу. Михайло Ноняк – колишній заступник міністра доходів і зборів – ледве викарабкався.

"Буковель" - це серйозний бізнес із серйозними грошима. Він належить якщо не партнеру, то близькому до Коломойського Олександру Шевченку. Вплив олігарха на нинішню владу залишається. А голосувати групі Коломойського у Раді треба постійно.

Думаю, до 28-го березня комплекс не закриють. Ситуація страшна з точки зору моралі. Власник "Буковелю" іде в народні депутати по округу, який зараз у червоній зоні. Агітацію проводити не можна. Заїхати в область неможливо. Шевченко розвісив борди задовго до початку кампанії. Його знають, тому виборча кампанія і не потрібна. Явка буде низькою в будь-якому випадку. Із різними технологіями і можливостями він стає фаворитом. Окрім, можливо, Вірастюка. Той дуже відомий в Україні. Спортсмен, від партії влади. Це два бенефіціари нинішньої виборчої кампанії з точки зору карантину. Кампанія буде брудною, бо переходить у віртуальну зону. У Facebook уже почалися "зливи". Плюс підкупи виборців.

У керівництва країни горизонт планування – 2-3 тижні. Не думають про майбутнє, про наслідки. Нема стратегії. Є інтереси

Ситуацію в області можна було передбачити. Але у керівництва країни горизонт планування – 2-3 тижні. Не думають про майбутнє, про наслідки. Нема стратегії. Є інтереси. По-друге, у "Буковелі" крутяться серйозні гроші. Люди хочуть відпочивати. У Європу навіть з грішми поїхати відпочити практично неможливо – усе закрито. Звичайно, гості й обслуговуючий персонал ніякої дистанції не дотримувалися. Більше того, коли в Україні ввели локдаун і нібито закривали ресторани – це все була показуха. Під камеру закривали. Тільки камера з поліцією від'їхала – вони відразу відкривалися. Це непрофесійність, некомпетентність і повна відсутність відчуття відповідальності.

Багато людей із округу працюють у "Буковелі". Це виборці. І вони хочуть заробляти гроші.

Вибори відбудуться і на наступний день оголосять закриття курорту. Нібито влада зреагувала.

У країнах ЄС неможливо, щоб вся країна чи хоча б регіон був на карантині і там працював курорт. Навіть у найбідніших країнах такого бути не може. Це людське життя. Це відповідальність влади. Для неї головне – турбота про населення. Якщо не можеш зупинити хворобу, то принаймні не роби того, від чого вона поширюється так швидко. Ви провалюєте вакцинацію. Зробіть усе, щоб встигнути провакцинувати. Введіть обмеження на місяць-два.

Закінчиться все тим, що знову введуть всеукраїнський локдаун на два тижні. Такий самий тупий, як був у січні. Уже за наслідками. Не для того, щоб зупинити хворобу, а тому, що вже не можна терпіти.

Закінчиться все тим, що знову введуть всеукраїнський локдаун на два тижні

У нас хоч один локдаун був нормальний, схожий на європейський? У нас усе імітація. Називають локдауном – вбивають малий і середній бізнес. На третій раз взагалі нічого закривати не будуть. Козирні ресторани як працювали, так і працюватимуть. І не тільки "Велюр". Так само і дорогі спортзали. Європейці підходять до цього тотально – усе закривають. Якщо ми так не можемо, то навіщо взагалі це все робити? Не треба доходити до маразму.

Ми ще не пережили пандемію. Нас це ще тільки чекає. У людей є старі запаси. До літа вибухне, якщо ще й МВФ не дасть гроші.

Олексій Голобуцький, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі