Срна мав замінити Каштру ще восени

Португальця врятували перемоги над "Реалом"

"Шахтар" пожинає плоди своєї політики й орієнтації виключно на південноамериканський ринок щодо легіонерів і португальський - щодо тренерів. Помітно, що команда в Каштру просто некерована. Можна робити ставки на негайне звільнення тренера, але не треба забувати, що терпіння в керівництва "гірників" вистачає.

Які перші висновки кидаються в очі? Без Степаненка в команді нікому "тягати рояль". Колись відомий німецький тренер Гельмут Шен говорив: у футбольній команді має бути три скрипалі і сім двірників. З утратою Степаненка виявилося, що у "Шахтарі" всі хочуть бути скрипалями. Каштру довів до абсурду ставку на бразильців. У донецькому клубі є чемпіони світу серед 20-річних. Але до складу частіше потрапляють бразильці, яким дуже далеко до цих хлопців.

Команда просто некерована

Ще один нюанс. Складається враження, що Каштру в "Шахтарі" вибудовує власну історію, а історія клубу його мало цікавить. Таким же був і Фонсека, який зараз до аналогічного стану довів "Рому". Тому важко назвати фаворита в їхньому протистоянні.

Може статися, що "Шахтар" переможе, адже бразильці зазвичай мобілізуються на міжнародні матчі. Бо тут треба показувати товар обличчям потенційним європейським покупцям. Але в перспективі це дорога в нікуди. Єдиною мотивацією для футболіста має бути бажання щодня ставати кращим, а не думати про те, як би вигідніше продати себе.

Усі говорять, що крісло тренера гріє для себе Даріо Срна. Останнім часом він чомусь зовсім не дає інтерв'ю. Це виглядає цікаво, бо виходить, що асистент хірурга бачить, що хірург ріже не так, але при цьому мовчить, бо сам мріє стати хірургом. Можливо, прихід хорвата на тренерську лаву оживить "Шахтар" на певний час, але навряд чи це стане стратегічним виграшем в майбутньому. Нинішній склад гірників не виграє Лігу Європи. Їхній максимум – прохід "Роми". Срна мав з'явитися ще восени, але тоді Каштру врятував подвійний виграш у "Реала".

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі