Зеленському треба кудись їздити. Проривним візитом була б зустріч із Байденом

Президент заявив, що домовився з ОАЕ про інвестиції на $3 млрд. Після Оману ми теж чули про багатомільярдні контракти. Тема погуділа і забули

У нас залишилось відчуття сакральності: якщо людина стає президентом, то стає кимось іншим. Так, обставини змінюються. Але людину в 40 років змінити важко. Не бачу, щоб Володимир Зеленський відчув свою історичну роль на повну. Щоб вирішив покласти життя, аби чогось досягнути для країни. Знаючи графіки Януковича, Порошенка і Зеленського, можу сказати, що останній точно не вмирає на роботі.

Наш президент – не аскет. Для нього не проблема поєднувати роботу з відпочинком. Достатньо часто їздить у короткі відпустки. У режимі, коли падає рейтинг, просто поїхати відпочивати – погано. А попрацювати й порекласувати в Об'єднаних Арабських Еміратах – більш-менш нормально. Можливо, просто захотів змінити обстановку. Намагається створити комфортні умови життя, до якого він не готувався. Просто хоче жити, їздити кудись, відпочивати.

Зеленський намагається створити комфортні умови життя, до якого він не готувався

Такі поїздки - не наша міжнародна політика. Усе робить Офіс президента, а не МЗС. Візит в ОАЕ пов'язаний із життєдіяльністю гаранта, а не з міжнародними справами України. Після Оману ми теж чули про багатомільярдні контракти. Тема погуділа і забули. Так само буде і тепер. Які там контракти, коли весь світ перебуває в економічному занепаді?

Починається політичний сезон. Для влади, для України є серйозні виклики. Потрібно було провести якісь переговори. Зараз обмежене коло країн, у які можна їздити, а в президента повинні бути міжнародні візити. Співвіднесли можливі публічні переговори з непублічними. Інше питання - що там вирішував Зеленський. Можливо, був і позитив. Але перетворювати це у прорив – не відповідає дійсності. Проривним візитом була б зустріч із Байденом. Ми б могли бути цікавими будь-якій країні, якби створили інвестиційно привабливі умови. Їх не так багато: нормальна податкова система, суд, закон про захист приватної власності, інвестицій. І сюди пішли б мільярди і без візитів. Поки ми цього не створили, є більш привабливі варіанти у світі, де можна заробити гроші.

Зеленський заявив, що домовився про інвестиції на $3 млрд. Офіційно – налагодження міжнародних стосунків з країнами, які готові вкладати гроші попри політичні моменти. Це не європейці і не американці. А все інше – це конспірологія.

Президент починає робити кроки до адекватної позиції щодо Донбасу. Маска миротворця з нього вже злазить

Щодо Козака-Медведчука, Росії (Літак народного депутата від ОПЗЖ Тарас Козак вилетів до ОАЕ незадовго до прибуття туди президента Володимира Зеленського. - Gazeta.ua) - не зовсім розумію. У Зеленського два варіанти: або дотискає, або дає задню. Домовлятися абсолютно нема про що. Якщо зовсім цинічно, щодо Козака можуть бути кілька варіантів. Або йому дають можливість звернути всі свої справи і про все це забути. Або за якийсь відкат спустити це діло, дати йому можливість створити новий канал і через кілька місяців перезапустити пропагандистський проєкт. Найгірший варіант: Козак скористався літаком, просто передавши погрози від Росії, щоб Зеленський не тиснув на Медведчука, інакше почнеться ескалація на Донбасі. Це все гра на пониження. Зеленський починає робити кроки до адекватної позиції щодо Донбасу, боротися інформаційно. Маска миротворця з нього вже злазить. Якщо почнеться ескалація на Донбасі, йому нічого не залишиться, як відповідати. Тоді для великої частини людей він стане наступним Порошенком. Якщо думає про другий термін, повинен повністю змінити електоральний портрет свого виборця. Колись так зробив Кучма. Перший термін він став президентом від півдня і сходу. А на другий за нього голосували центр і Галичина.

Олексій Голобуцький, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі