Миролюбність Євросоюзу є смертельною загрозою для Росії

Кремль усіма силами намагається захиститись від неї

Верховного представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель раптом прозрів і заявив буквально таке: "Здається, Росія поступово відключається від Європи і розглядає демократичні цінності як екзистенційну загрозу".

Щиро бажаю пану Боррелю піти ще далі й зрозуміти, що для Російської держави в її нинішніх кордонах демократичні цінності справді є екзистенційною загрозою.

Бо таке враження, що він їде в Росію "з простягнутою рукою" й щиро не розуміє, чому Росія відкидає його миролюбність з такою демонстративною огидою. А тому, що для неї саме ця миролюбність є смертельною загрозою! Бо насправді для Росії питання стоїть так:

- або Європа погодиться на геополітичний "розділ сфер впливу" і взагалі перестане лізти у "сферу російських інтересів" (на що там досі не готові);

- або Європа смертельно отруїть Росію своєю ліберальною демократією (що призведе до подальшого демонтажу цього останнього уламку імперії);

- або Росія, захищаючись від цієї загрози, сама смертельно отруїть Європу відразою до її власного лібералізму (підтримуючи його критику і "зліва", і "справа").

Напевно, в Європі багато кому хочеться уникнути цього жорсткого "тризубу". А не вийде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі