В українському фільмі "Все буде Ок!" класно вийшли лише Ірма Вітовська і гори

Стрічку можна дивитися без звуку

Комедія "Все буде Ок!" ідеально зібрала всі недоліки, які існують в сучасному українському кінематографі. Повторює багато типових режисерських, сценарних та акторських помилок.

По-перше, це театральна гра акторів, яка недоречна в кіно. Вона вже й на сцені виглядає не дуже, а на екрані тим більш. Проблема в освіті. У нас вчать театральних акторів, а потім вони йдуть зніматися і не можуть перекваліфікуватися. Режисер - головний. Повинен коригувати перегравання та кривляння. Тут відчувається, що не міг зробити цього, бо всі вийшли з театру. Окрім Ірми Вітовської. Вона настільки досвідчена і талановита актриса, що автономна від режисера. Сама розуміє, де впоралась, а де ні.

По-друге, проблема в сценарії. Історія не тільки має бути цікава та захоплююча, а ще й насичена хорошими діалогами. Мало хто їх вміє класно робити. Тут вони не просто прісні, а місцями геть тупуваті. Наприклад, героїня спілкується із залицяльником. Кілька її відповідей підряд були: "Що?" та "То й що?". Постійно це повторювала. Таке враження, що діалоги писали не просто на ходу, а що це була імпровізація. Можливо, режисер хотів зробити ексцентричну комедію з надмірними емоціями. Тому додавав сміхи, зойки, довгі паузи.

Діалоги не просто прісні, а місцями геть тупуваті

Є персонаж гуцул. Постійно на цьому наголошує. Усі фрази будуються навколо його походження. Він вкрай дурнуватий. Не уявляю, у кого може викликати симпатію. Це абсолютний ідіот, який ще й кривляється. З зображенням гуцулів взагалі вже вимальовується тенденція. На "1+1" є серіал "Великі вуйки". Був великий скандал, бо гуцули там зображені повними ідіотами. Роблять речі, які навіть для гіперболізованих образів ту мач. Сміття змивають в унітаз, бо бачать його вперше та не знають, як користуватися. Дивуються, як це туалет може бути в квартирі. Це справді образливо. Не крутий стьоб та чорний гумор, як, наприклад, в "Бораті".

Головна героїня здається меркантильною. Я все чекала, коли ж уже мужчина заплатить. І от в кінці фільму нарешті це сталось. Можливо, це йде від серіалів про тяжку жіночу долю. Часто йдуть за тим самим принципом, коли дівчина скидає проблеми на бажано заможного чоловіка. Рішає їх частіше за все грошима.

По-третє, погана робота після зйомок на озвучці. Ліпсінг вийшов тільки у Вітовської. Інші катастрофічно не збігаються в артикуляції. Ніби іноземний фільм, дубльований українською. Комплексно вина лежить на звукорежисерах, акторах і режисері.

Це великий рекламний ролик Буковелю, наскільки я знаю, активу Коломойського. Його долю в зйомках не знаю. Взагалі спокійно ставлюсь до продакт-плейсменту. Особливо якщо режисери не беруть гроші в Держкіно. Мусять звідкись брати кошти, тому реклама - це нормально. Якщо не перебір, як наприклад в "Скаженому весіллі".

Автори, можливо, й хотіли зробити добру казку, бо нам дійсно бракує зимових стрічок. Класно, що спробували, але невдало

Автори, можливо, й хотіли зробити добру казку, бо нам дійсно бракує зимових стрічок. Класно, що спробували, але невдало. Кіношники агресивно реагують на критику та ніколи її не слухають. Як наш президент, знаходиться в теплій ванній. Слухають маму, бабусю тощо, які називають їхні фільми геніальними. Варто враховувати, що важко оцінити себе збоку. Колеги мають приводити до тями.

Класно вийшли лише Ірма і кадри з дрону. Це теж часто трапляється. Фільм поганий геть у всьому, а картинка класна. Можливо, у нас хороша школа саме операторів. Зняти красиві гори легше, ніж написати класний сценарій. Можна дивитися без звуку.

Лєна Чиченіна, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі