Санкції РФ проти українських депутатів – сигнал Зеленському

Не хочу псувати свято, але подібна історія вже була

Поки депутати, як малі діти на Миколая, викладають свої номери в санкційному списку, ні в кого не виникло бажання задуматись, а що власне відбулося? З якого дива РФ внесла в списки депутатів Верховної Ради?

Не хочу псувати депутатське свято, але подібна історія вже відбувалась 1 листопада 2018 року. Тоді РФ внесла 322 особи в санкційний список, куди потрапили чимало депутатів, і навіть від Оппоблоку. Нічого надзвичайного і нового не передувало цьому рішенню. Але важливо, що було по факту прийнятого рішення.

А по факту відбулось повне замороження переговорів по війні на Донбасі. Цим рішенням РФ відправила сигнал, що вважає Порошенка не договороздатним. Зараз же цей сигнал відправлений Зеленському, якраз на річницю нормандської зустрічі. А це означає, що стаття Єрмака написана ним про великі успіхи і досягнення миру за рік - вже втратила смисл.

Відбулось повне замороження переговорів по війні на Донбасі

Воно може і не погано. Оскільки всеодно прогрес в мирному напрямку малоймовірний був. Але є кілька проблемних "але".

По-перше, вода в Крим. Ситуація там дійсно стає складною. І РФ веде масовану інформаційну кампанію в світі, поки у нас з цього просто посміюються. Якби в ОП було мінімальне аналітичне мислення, вони б вже давно зрозуміли, що твіти до Ілона, і подібне привернення уваги є інформаційною операцією, яка готує легітимацію військової операції. Я вже писав, що 80 км не така велика дистанція, з огляду, на стратегічне значення каналу. І, от тільки не треба тут сподіватись на Захід, який зараз посилено інформаційно обробляють.

По-друге, РФ ввела санкції проти депутатів Порошенка не просто через визнання його не договороздатним. А саме тоді, коли він став "кульгавою качкою", президентом без влади. Отже, в Кремлі таким визначили Зеленського.

По-третє, мир - остання мантра Зеленського і Єрмака, яку вони активно продають, як успіх своєї діяльності. На тлі економічного колапсу, не виконаних обіцянок, чергових кадрових ротацій, втрата цієї мантри може стати початком дострокового кінця.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі