Українці втратили акції в ЗАТ "Україна", коли купилися на проєкт "Зеленський"

Ми повернулися до всевладдя олігархічного консенсусу

Під час Майдану, коли народ запекло мріяв про "народовладдя", я публічно казав, що реалістична програма-максимум - якщо після Майдану українське громадянське суспільство отримає міноритарний пакет акцій в ЗАТ "Україна", де досі всі акції були поділені лише між олігархами.

Багато кого ці мої слова обурювали.

Тепер можу сказати, що українське громадянське суспільство після Майдану свій міноритарний пакет владних акцій отримало, і за 5 років благополучно його про***ло.

Купились його представники головним чином на те, що отриманих акцій їм здавалося "замало" і "хотілося набагато більше", причому негайно. На цьому їх і розвели політтехнологи проєкту "Зеленський".

Після виборів 2019 року певний час здавалося, що солодкі мрії здійснилися і "пакет владних акцій" представників громадянського суспільства став мало не мажоритарним.

Але за пів року прийшли олігархи й нагадали, хто насправді в домі господар.

На сьогоднішній день пакет владних акцій представників громадянського суспільства практично обнулився (з дрібними поодинокими винятками на кшталт Найєма в "Укроборонпромі").

Ми повернулися до всевладдя олігархічного консенсусу. Про що "порохоботи" чесно попереджали своїх опонентів навесні 2019 року. А ті не вірили.

І головне: добровільно громадянському суспільству ніхто жодної акції від ЗАТ "Україна" не віддасть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі