Тім відбере у Джоковича статус першої ракетки світу

Медведєв знайшов себе на корті

24-річному Данилу Медведєву потрібно бути у тонусі, щоб грати так, як він вміє. Коли календар у нього буде більш лоскотним, то йому важче. Зараз росіянин виграв "мастерс" у Парижі та відразу переміг на Підсумковому турнірі. Його розумовий апарат був у такому тонусі, що не потрібно було думати, що робити на корті. Все відбувалося автоматично, на відчуттях. Медведєв це вміє, виконує як ніхто інший. Тому його перемога закономірна. Данило впорався зі своїми проблемами ідентичності. Раніше він не був сам собою. Росіянин намагався викликати різні реакції. Зараз він відчуває себе гармонійно. Любителі тенісу отримали задоволення від його гри.

Поразка Рафаеля Надаля, якому 34, у півфіналі закономірна, бо він не гравець індорхарду. Рафа на ньому грає добре, але є люди, які роблять це краще.

На цій же стадії програв Новак Джокович. Йому вже 33. Як би Ноле дисципліновано не ставився до свого організму, як би його не виховував у рамках споживання тільки того, що потрібно, але серб вже не тягне швидкість тенісистів наступного покоління. Якщо ми говоримо про 27-річного Домініка Тіма, то він десь між ними. А покоління Медведева – це вже наступне покоління, яке грає на височенних швидкостях.

З 2004-го статус першої ракетки світу за підсумками року мали троє - Роджер Федерер, Рафаель Надаль та Новак Джокович. Виняток – 2016-й, коли рейтинг очолив Енді Маррей

З 2004-го статус першої ракетки світу за підсумками року мали троє - Роджер Федерер, Рафаель Надаль та Новак Джокович. Виняток – 2016-й, коли рейтинг очолив Енді Маррей. Ризикну зробити припущення: якщо пандемія не втрутиться, і рейтинг не "заморозять" як цьогоріч, то Джокович не фінішує першим у 2021-му. Нагорі буде Домінік Тім.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі