Команда Шевченка від найближчих матчів може отримати таку ж користь, як і "Шахтар"

Воротарі з Францією зіграють по тайму

Збірна України з 7 по 13 жовтня проведе три матчі проти грандів світового футболу – Франції, Німеччини та Іспанії.

Вони важливі для збірної України. "Шахтар", граючи у Лізі чемпіонів, отримав хороший командний лоск, який дозволяв особливо не напружуючись вигравати чемпіонат України. Аналогічно - збірна. Команда Шевченка отримає певний рівень, нижче якого вже буде соромно падати. Ти швидше думатимеш, прийматимеш рішення.

Звичайно, грати на третій день проти суперників найвищого рівня буде складно фізично. В чемпіонаті України не грають так інтенсивно. Легіонерам в цьому плані буде простіше, бо у Європі така практика звична. Тому постає питання ротації, якої у збірної зараз немає. Андрію Шевченку буде важко вибудувати гру без гравців "Шахтаря".

Тренери мають підійти врівноважено і мудро. Давати зіграти всім, щоб футболісти розуміли рівень найкращих збірних Європи. Це має дати користь, як гравцям, так і національній команді. У товариському матчі проти Франції варто чекати експериментів. У Лізі націй проти Німеччини та Іспанії вже зіграє відносний кістяк команди на сьогодні. Звичайно, не маючи половини топових гравців збірної, сподіватися на позитивний результат буде важко.

Для дебютантів починати із таких суперників – не найкраща можливість. Це виклик. Для успіху на такому рівні потрібно, щонайменше, мати харизму та характер. Вона є в Іллі Забарного. Попри помилку у матчі проти "Гента" він зібрався та продовжував грати. Це показник якості. Не впевнений, що є ці чесноти в Ігоря Харатіна. У попередньому матчі проти Іспанії він просто розчинився на полі.

Миколу Шапаренка потрібно хвалити вчасно. Не варто чекати від нього феєричного футболу відразу. Видно, що гравець росте. Він саме ще мучиться "зможу" чи не "зможу". Бере не себе. Важко, але тягне. Має шанс вирости. Не так швидко, але впевнено.

Миколу Шапаренка потрібно хвалити вчасно. Не варто чекати від нього феєричного футболу відразу

Враховуючи кадрові проблеми збірної, дивує відсутність гравців "Зорі". Думаю, що на свій шанс заслужили Владлен Юрченко, Дмитро Іванісеня, Владислав Кочергін. Ці гравці розуміють, що вони роблять на полі, як вони працюють із м'ячем, розвивають гру, грають вперед і назад. Можливо, свій аванс у збірній заслужили Артем Громов та Владислав Кабаєв. Це могло дати їм додаткову впевненість в кар'єрі.

Юхим Конопля сподобався в останніх матчах за "Десну". Але для збірної це, скоріше, аванс. Проблема "Десни", як і іншого учасника єврокубків "Колоса", у тому, що це тренерські команди. Гравці можуть грати та розуміти вимоги Олександра Рябоконя та Руслана Костишина. В інших командах – їм важко. Крім того, в обох командах вистачає вже досвідчених гравців. Мені імпонує Віктор Корнієнко. Але лівий фланг захисту дуже конкурентний – Віталій Миколенко, Едуард Соболь, Богдан Михайличенко.

Дивує відсутність гравців "Зорі"

Георгій Бущан дуже сильно провів матчі з "Гентом", але помилився у грі із "Зорею". Йому простіше, коли він постійно у грі, інакше виникають проблеми. Це питання загальної впевненості.

Дивує, що не викликали Микиту Шевченка. Голкіпер "Зорі" виглядає цікавіше та надійніше за Юрія Паньківа. У Шевченка ніяких проблем із впевненістю немає.

Враховуючи відсутність Андрія Пятова, я б дав шанс Андрію Луніну на воротарській позиції. Йому потрібно показувати себе. Бущан поки не довів, що він може справлятися із нервами проти топових суперників. Ти маєш приймати рішення відразу. Думаю, що Лунін та Бущан зіграють із Францією по тайму, а той, хто себе проявить краще, вийде проти Німеччини та Іспанії.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі