Скільки відсотків какао має містити шоколад, щоб він був корисним

Більшість видів молочного шоколаду - калорійна бомба

Шоколад - це не тільки ласощі, але і корисний продукт. Щоправда в помірних кількостях і якщо він натуральний.

Перевага темного шоколаду в тому, що він має корисні властивості, яких мало в молочному і тим більше в білому. І ще одна вигода темного якісного шоколаду - його важче з'їсти в надмірних кількостях, адже він гірчить. Все тому, що в його складі менше цукру.

Відомо, що якість шоколаду визначається тим, який відсоток какао в ньому знаходиться. Простий шоколад містить 20% какао, високоякісний - від 70% до 90% .

Чим вище відсоток какао в шоколаді - тим він корисніший для здоров'я, адже містить багато важливих речовин, заради яких і варто їсти шоколад – флаванолів. Їх в какао-бобах більше, ніж в інших продуктах, фруктах чи овочах.

Натуральні флаваноли - це унікальні речовини, що мають потужну антиоксидантну дію. Саме флаваноли, що містяться в шоколаді, допомагають регулювати рівень холестерину і зміцнюють серцево-судинну систему.

Флаваноли, що містяться в шоколаді, допомагають регулювати рівень холестерину і зміцнюють серцево-судинну систему

Крім цього, вони запобігають старінню шкіри. Інші компоненти, що знаходяться в какао-бобах позитивно впливають на настрій, ефективні в боротьбі із запальними процесами.

Більшість видів молочного шоколаду лише калорійна бомба, що складається переважно зі звичайного цукру, не кажучи вже про білий шоколад, де взагалі в складі немає какао-бобів, а тільки масло какао.

Темний шоколад це, безумовно, здорова альтернатива традиційному молочному або білому шоколаду. Крім того, в молочний і білий шоколад часто додають неякісні рослинні жири. Важливо і те, що подібний шоколад може містити шкідливі трансжири і велику кількість цукру та добавок.

Людям, які хочуть схуднути, але не можуть повністю відмовитися від солодощів, я категорично їх не рекомендую: ці види шоколаду не відносяться до продуктів здорового харчування. Так що не все, що смачно - корисно.

Слід знати, шоколад висококалорійний продукт. Будь-який вид шоколаду містить не менше 500 ккал на 100 г. Це в три рази більше, ніж м'ясо і вдвічі більше, ніж хліб. Але вживання в обмеженій кількості - 25 грамів на добу - суттєво не вплине на калорійність раціону, не викличе змін у вазі дорослої людини, але забезпечує організм необхідними речовинами – антиоксидантами, які зменшують ризики серцевих хвороб та підтримують здоров'я кровоносних судин.

Як бачите, шоколад може приносити не тільки задоволення, але і користь. Щоправда, якщо споживати якісний і в невеликій кількості.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі