Бій між двома українськими боксерами буде цікавим усьому світу

Організувати його здатні американці

Є бої між українськими професійними боксерами, які могли б мати зараз немалий сенс – спортивний, в плані потенційного інтересу телебачення, наявності певного бекграунду, відповідних заяв, які показують до нього інтерес. Серед таких – зустріч між боксерами вагової категорії до 55,3 кг 28-річним Арнольдом Хегаєм з Одещини та Олегом Довгуном, 26 років, із Львівщини.

Обоє роблять кар'єру у США. Довгун провів у Штатах усі 10 поєдинків – має 10 перемог, три нокаути. Хегай закладав базову частину профі-кар'єри в Російській Федерації. Два роки тому він змінив вектор, дебютувавши у США. Всього там провів чотири поєдинки, а загалом у кар'єрі – 18. Здобув 16 перемог, 10 нокаутів, має по одній поразці і нічиї.

Хегай на півтора роки раніше за Довгуна дебютував серед професіоналів. Він вищий у рейтингах

Хегай на півтора роки раніше за Довгуна дебютував серед професіоналів. Він вищий у рейтингах, в січні цього року провів відбірковий бій за право стати обов'язковим претендентом на титул WBO – програв за очками американцеві Стівену Фултону. Довгун тільки на підході до цього рівня.

Бій між ними – свого роду Ukrainian Eliminator - наблизив би переможця до претендентського рівня. Хегаю дав би шанс реабілітуватися за єдину поразку, повернути впевненість у своїх силах. Довгун міг би заявити про себе на якісно новому рівні і підтвердити власні чималі амбіції.

Як відомо, бої роблять стилі. У цьому плані потенційні суперники - повна протилежність. Довгун – шульга, досить високий для своєї ваги – 173 см зросту проти 165 см у Хегая, технічний боксер, ігровик. Хегай – правша, яскраво виражений панчер, вкладається в кожен удар і намагається перебити суперників. Сильний фізично. Досягнув немалих успіхів у тайському боксі – чемпіон світу, Європи та України.

Бої роблять стилі. У цьому плані потенційні суперники - повна протилежність

Довгун не сумнівається у своїй перемозі. Розмовляє зі мною і каже, що Хегай – боксер силовий, але "дуже повторюється. З ним треба, щоб ноги працювали і "дихалка".

Як відреагує сам Хегай на заяву свого потенційного суперника та його промоутер зі США, уродженець Одеси Дмитро Саліта – відомий у минулому боксер, а нині президент "Salita Promotions"? Чи побачать в ньому комерційну зацікавленість і як впишеться такий потенційний поєдинок у план просування кар'єри боксера?

А, може, менеджер Довгуна Майкл Максорлі з комапнії Integrity Fighter Management LLC, який в добрих стосунках з матчмейкером Top Rank Promotions - одна із найпотужніших боксерських промоутерських компаній у світі - зацікавиться цією ідеєю і знайде відповідні аргументи, щоб ініціювати такий бій?

Українцям таке точно було б цікаво. Особливо в час, коли бокс на паузі, і всі його шанувальники зголодніли за видовищами.

Василь Танкевич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі