Влада крутить справедливістю як циган сонцем. І стала власним вироком

Одна з небагатьох аксіом нашої ментальності ще працює

Платон вважав, що Бог спілкується з людьми через закони. І в християнство від нього перейшла ідея, що справедливість - це не лише людська справа, а наруга над нею - це блюзнірство.

Бог спілкується з людьми через закони. Наруга над справедливістю - блюзнірство

На українських землях ця ідея жива від часів Ярослава і його "Руської правди" (збірка законів, складена в Київській державі у XI—XII ст. на основі звичаєвого права. - Gazeta.ua), і це одна з (небагатьох) аксіом нашої ментальності, яка ще працює.

Можливо, саме тому ті, хто намагається привласнити справедливість, в нас зазвичай погано закінчують. Янукович пішов найдальше у її ґвалтуванні, тому й опинився далі за всіх. Наступники Януковича теж тишком-нишком справедливість монетизували, а тому не отримали продовження.

Ті, хто намагається привласнити справедливість, в нас зазвичай погано закінчують. Янукович пішов найдальше у її ґвалтуванні

Теперішня влада намагається крутити справедливістю як циган сонцем (нічого персонального проти ромів, у яких більше гідності, ніж у наших деяких можновладців), а тому, здається, вже стала своїм власним вироком.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі