Тренер "Ліверпуля" трохи зрадив своїм принципам

Ван Дейк не тягне на роль капітана

"Ліверпуль" не програвав у чемпіонаті Англії 44 матчі. Минулої суботи ця серія перервалася. Очевидно, що у клубного чемпіона Європи є проблеми. Невдачі у останніх іграх вже не можна списати на випадковість.

У мене склалося враження, що команда втратила мотивацію. З'явилася вальяжність. Проти "Атлетико" було важко пройти кількісну оборону, в грі проти "Вест Гема" виникли проблеми із фокусування на грі. Можливо, навіть і добре, що програли "Вотфорду" - 0:3. Це струсоне.

Я б звернув увагу на ще одну річ. Юрген Клопп трохи зрадив своїм принципам. Якщо раніше він більше використовувати глибину складу, проводив ротацію, то зараз зациклився на одних і тих самих гравцях. Тренер вчасно не відчув епізод, коли футболісти втратили максимальну концентрацію.

У трьох матчах пропустили шість м'ячів

Можливо, проблема у тому, що гравці не увійшли у ритм після невеликої відпустки. АПЛ вже фактично виграна. В Лізі чемпіонів сподіваються на високий індивідуальний клас лідерів. З'явилася розслабленість у діях. Навіть у тих гравців, від кого цього абсолютно не чекав. У першу чергу маю на увазі оборонця Вірджила Ван Дейка. Самовпевненість переросла в помилки.

Минулого сезону була схожа ситуація. Тільки проблеми почалися раніше - у січні. Тоді "Ліверпуль" мав проблеми всю зиму.

Як прихильнику тренера Клоппа, мені хочеться сподіватися, що і зараз ці проблеми подолають. Але це процес не швидкий. Тренер має переглянути гру команди в обороні. У трьох матчах пропустили шість м'ячів. Це дуже багато для команди рівня "Ліверпуля". Є питання щодо капітанства. Скільки б не сварили Джордана Хендерсона та Джеймса Мілнера, без них на полі немає лідера, який може заспокоїти партнерів, повести за собою. Ван Дейк не готовий до цієї ролі.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі