"Шахтар" не піде на поступки Тайсону

Через психологічну травму футболіст зараз не особливо помічник

Наші гранди звикли вважати: якщо вони платять футболісту велику зарплату, то мають розраховувати на дві речі - відсутність у нього амбіцій та вірність клубу. В Україні, якщо гравець отримує пропозицію із сильнішого чемпіонату чи на кращих умовах, він починає поводитися не зовсім порядно щодо команди, в якій грає.

Лідер "Шахтаря" Тайсон ще влітку міг опинитися в "Мілані". Тепер він хоче повернутися на батьківщину, до Бразилії. Думаю, що в "Шахтарі" задумувалися над потенційною заміною уже колишньому капітану, але знайти її так і не змогли. Тут питання не тільки у важливості футболіста для команди. Проблема може виникнути в тому, що загалом такий інцидент вдарить по дисципліні в команді. Один із лідерів "Шахтаря" не приховує, що хоче змінити команду. Інші гравці можуть взяти у нього приклад та поводитися схожим чином, коли матимуть "смачніші" пропозиції.

Зараз у Тайсона класична ситуація конфлікту інтересів клубу та гравця. Тут у кожного своя правда. Футболіст вважає, що він заслуговує на "звільнення", бо вже довго грає у команді та допоміг їй досягти успіху. Клуб вважає, що він платить хорошу зарплату, тому його співробітник повинен відпрацьовувати свій контракт.

Саме у складі донецького клубу бразилець став чемпіоном країни

Свого часу Тайсона "Шахтар" взяв не дуже іменитим у Європі футболістом. Саме у складі донецького клубу бразилець став чемпіоном країни, почав грати у Лізі чемпіонів, отримував виклики до національної команди. Тому гравець має розуміти: багатьом речам він зобов'язаний саме Шахтарю.

Потрібно шукати компроміси. Свого часу у донецького клубу були проблеми зі Срною. Він залишив команду, але потім зміг повернутися вже до тренерського штабу. Всі протиріччя були зняті.

Думаю, що зараз у Тайсона психологічна травма. Він не особливо помічник для команди у найближчих матчах. Чемпіонат у цьому сезоні фактично вже виграний. В Лізі Європи поборотися за перемогу буде вкрай важко.

Не пригадую, щоб футболіст проводив такий демарш, а потім був успішним в команді

У Бразилії трансферне "вікно" досі залишається відкритим. Але про перехід туди не варто говорити. Якщо "Мілан" не зміг заплатити бажані "Шахтарем" 30 мільйонів євро, то навряд чи бразильські клуби будуть готові це зробити. Відтак – до літа Тайсон залишиться у донецькому клубі. І якщо так поводитиметься, то "Шахтар" показово змусить футболіста бути в команді до закінчення контракту, до червня 2021-го, коли матиме вже 33 роки.

Я не пригадую, щоб футболіст проводив такий демарш, а потім був успішним в команді. Можуть бути винятки через зміну тренера або керівництва клубу. Але це не той випадок.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі