Через цифрове слабоумство доведеться скасувати загальне виборче право

Диктатура технологій поглинає нас

Технологічний прорив останніх десятиліть подарував сучасній людині безліч новацій і зручностей. Водночас, він зробив нас залежними. Технології роблять і думають замість нас. Людина стає дедалі більш немічною в цих оманливо комфортних "обіймах". З'явився новий діагноз - цифрове слабоумство.

В чому наша особлива драма? На відміну від західних суспільств, з епохи совкового слабоумства ми одразу потрапили в стан цифрофого слабоумства. Радянський тоталітаризм плекав і вітав смиренність та залежність. Союз створював лише ілюзію свободи та розвитку особистості. А фактично все було навпаки. Диктатура технологій, так само нібито створена для більшої свободи і зручності, насправді поглинає нас.

На відміну від західних суспільств, з епохи совкового слабоумства ми одразу потрапили в стан цифрофого слабоумства

Цифрове слабоумство сучасної людини пояснює якоюсь мірою й електоральну поведінку. І не лише серед українців. "Комедія" відбувається навіть там, де, здавалося б, мудрі та відповідальні громадяни століттями закінчували гарварди і оксфорди, а останні сімдесят років виховувалися самодостатніми, вільними і заможними людьми.

Притомні люди втішають себе, що комедіанти при владі - це випадкове і тимчасове явище. Гріє надія, що навіть останньому телепню врешті-решт стане очевидним, що в усіх нас справи кепські, загрози реальні і тут не до жартів. Але, на жаль. На жаль, абсурд ще може прогресувати. Гляньте на наших дітей, які існують у смартфоні. На зміну смішним люди обиратимуть на виборах ще смішніших. Давай ще більше розваг, ще більше обіцянок, ще більше інстаграму.

Гляньте на наших дітей, які існують у смартфоні. На зміну смішним люди обиратимуть на виборах ще смішніших

Але так не може тривати вічно. Незабаром можливі дуже несподівані повороти. Ще до того, як ми всі мали б пересісти на самокеровані автомобілі і могли б за мить телепортуватися на інші континенти, буде встановлена жорстка і безцеремонна цензура інтернету, обмежено загальне виборче право, звужено інші права та свободи. Неприємно і незвично, ясна річ. Але хто казав, що порятунок тяжко хворого пацієнта легка справа? Дуже часто доводиться жертвувати, навіть чимось дуже цінним.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі