20-річна українка може стати зіркою світового тенісу

З Даяною Ястремською працює колишній тренер Серени Вільямс

Друга ракетка України Даяна Ястремська дійшла до фіналу турніру в Аделаїді. Це доволі серйозний успіх для 20-річної українки. Даяна вперше потрапила у фінал на турнірах такого престижного рівня.

Ястремська поступово прогресує. Зараз для Даяни вже неможливо мати стрімкий зріст у кар'єрі. Потрібно додавати в окремих аспектах, дрібницях.

У фіналі Аделаїди Ястремська програла Ешлі Барті – першій ракетці світу, господарці корту. Барті мала певний гандикап спокою перед українкою. Цей фактор став вирішальним у фінальній грі. Потрібно було відмежуватися від всіх думок про суперницю та значимість матчу, правильно себе налаштувати на гру.

Навряд чи фінал на турнірі в Аделаїді якось вплине на ставлення суперниць до Даяни Ястремської. Українка і так відома у тенісному світі. Зараз вона 21 у рейтингу. Не менше важливо, що тренер Ястремської - Саша Бажин, який працював із Сереною Вільямс, Наомі Осакою. Він не бере аби кого. Йому цікаві тільки топові тенісистки.

Барті мала певний гандикап спокою перед українкою

Від Еліни Світоліної завжди хочеться чекати більшого. Вона високо підняла планку. В неї вже були півфінали турнірів Великого Шолому. Хотілося, щоб рухалася далі. Думаю, Світоліна сама ставить перед собою такі цілі. Чи готова вона до перемоги на Відкритому чемпіонаті Австралії? Головне - не тиснути на неї цим. Наскільки реально Еліна готова перемагати - покажуть перші три кола турніру. В цих матчах вона матиме доволі зручних суперниць.

Для Ястремської суперниці будуть складніші. Уже в другому колі на неї чекає Кароліна Возняцькі з Данії – чемпіонка Австралії-2018, для якої нинішній турнір стане останнім у кар'єрі. Така вже доля Даяни – складні "сітки". Пройде Возняцькі – далі може потрапити на Джоанну Конту або Серену Вільямс. Буде особливо цікаво побачити матч проти останньої, бо Саша Бажин прекрасно знає сильні та слабкі сторони зіркової американки. Я думаю, що він знає рецепт перемоги над нею. Ястремська може зіграти так, що Вільямс просто із цим не справиться, як було у фіналі Вімблдону проти Симони Халеп. Головне - ментально бути до цього готовим.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі