Профнепридатні люди – це не помилка Зеленського. Це його мета

Щоб ніхто не розумів логіку його дій і не міг йому завадити

Кадрова політика президента Зеленського викликає цілком зрозумілі нарікання. Але вона є не випадковістю, а закономірністю, яку варто розуміти.

Володимир Зеленський успішний продюсер. Він заробив великі гроші своєю працею. У шоу-бізнес потрапив буквально з-за шкільної парти. Талант, помножений на досвід і наполегливість, дав результат. Володимир Зеленський – професіонал. І оспорювати це безглуздо.

Разом із тим, він досяг успіху тому, що завжди робив ставку на професіоналів – сценаристів, акторів, операторів. Не на дилетантів і не на "своїх", а на професіоналів.

Володимир Зеленський прийшов у політику. З ним співпрацювали найкращі соціологи та політтехнологи. Увійшовши до нової для себе сфери діяльності, він знову ж таки зробив ставку на професіоналів. Сам він відкатав передвиборчу кампанію на 100%. Зайвого не наговорив. Усі публічні виступи, всі інтерв'ю – мов по нотах. Результат ми бачимо – він президент України.

Відкатав передвиборчу кампанію на 100%. Зайвого не наговорив. Усі публічні виступи, всі інтерв'ю – мов по нотах

В обох випадках ми бачимо незмінність його установки – самовіддача в роботі, плюс співпраця з професіоналами.

А далі починаються аберації. Президент формує передвиборчий список партії з людей, непідготовлених для парламентської роботи. Формує Кабмін з абсолютних дилетантів. Але він не ідіот. Він знає ціну професіоналізму. То чи не є логічним припустити: Зеленський знав, що робить? Чи не є логіка в припущенні, що саме такі люди потрібні йому на ключових посадах?

Половиною лайна, яке дотепер вилилось на Зеленського, він має завдячувати Андрію Богдану. Хіба не знав, що саме Богдан разом із Азаровим вів Україну в "таможенный союз"? Знав. Але пішов на цей крок.

Це виклик усім тим, хто пройшов Майдан, хто мерз, задихався в диму і складував трупи побратимів. Володимир Зеленський кинув виклик – демонстративний і призирливий: що ви тепер зробите, майдануті?! Я – Володимир Зеленський – обраний вами президент, а Богдан – голова мого Офісу! А ви хто? І що ви можете тепер зробити!?

Зеленський кинув виклик – демонстративний і призирливий: що ви тепер зробите, майдануті?!

Нині ключова фігура Зе-команди – Андрій Портнов. Думаєте, Зеленський не знає, хто такий Портнов? Нагадаю: заступник голови Адміністрації Януковича. Вважаєте, що Зеленський не розуміє, що Портнов, якого він повертає в політику, – це демонстративний виклик всьому суспільству і плювок на могили загиблих? Все він розуміє. І він діє демонстративно, цинічно і призирливо. Бо він – президент і він – переміг. Переміг "свідомих" і всіх нас "майданутих".

Ось, що каже нам Зеленський, ставлячи поряд з собою Андрія Богдана та Андрія Портнова: ви – ніхто, тепер наша влада, наша сила і наш порядок!

Профнепридані люди в парламенті та Кабміні – не випадковість, не помилка, а мета президента Зеленського. Ці люди не здатні читати законопроекти й аналізувати економічні процеси. Не спроможні боротись із злочинністю і визначати зовнішньополітичний курс країни. І це є те, що президенту Зеленському і треба: щоб ніхто не міг зрозуміти логіку його дій і ніхто не міг йому завадити.

Вони сповнені рішучості перемагати і далі – завершити справу Януковича-Азарова – повернути Україну в "русский мир"

Профнепридані Кабмін і Верховна Рада не завадять дерибану землі, Укрзалізниці та інших активів. Не стануть на заваді легітимації Л/ДНР та зламу Конституції. Своєю кадровою політикою президент Зеленський, фактично, ліквідував законодавчу та виконавчу гілки влади. І тепер він безперешкодно може провадити реваншистську політику – політику сил, відсторонених від влади Майданом.

Вони повернулися. Вони перемогли. Вони сповнені рішучості перемагати і далі – завершити справу Януковича-Азарова – повернути Україну в "русский мир".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі