Росія не здатна створити винищувач п'ятого покоління

Су-57 – це чистий піар

У Росії 24 грудня зазнав аварії новітній винищувач Су-57.

Літаки, в принципі, падають. У чому полягає причина цієї катастрофи зараз ніхто толком не знає. Буде розслідування. Звісно це вкрай неприємно, тому що це - перший серійний готовий літак, який мали б віддати до Нового року, як у нас водиться. Але тепер не передадуть, адже він розбився. Політично це неприємно, ну а технічно... повторюся, літаки час від часу падають, розповів Павло Фельгенгауер "Апострофу".

Насправді у нього багато різних недоліків. Є проблеми з тим, що до п'ятого покоління він не відноситься. Це піар. У нього немає необхідних технологічних рішень, які російська промисловість сама зробити не здатна. Наприклад, у нього досі немає радару АФАР, немає двигуна для того, аби літати без форсажу на надзвуковий швидкості, а це дуже важливо, це позначається на непомітності літака. За великим рахунком, це - Су-27, але дуже сильно модернізований.

У Су-57 скрізь стирчать всякі щілини, заклепки, виступи, яких американцям вдалося уникнути за допомогою комп'ютерної обробки деталей

Цей літак назвали винищувачем п'ятого покоління, аби продати індусам та арабам. Його будували не для російських ПКС, а для Індії. Саме Індія мала все це оплатити. Російським Повітряно-космічним силам він не потрібен. Вони використовують Су-35 останньої модифікації, Су-30, але це знову ж таки різні модифікації Су-27. Ще Су-57 страшенно дорогий. Він дорожчий за американські, справжні літаки п'ятого покоління. В будь-якому разі, російський літак дорожчий за F-35, але не має його властивостей. Наприклад, яка у нього малопомітність? Дивлячись на зовнішній вигляд - ніяка. У нього скрізь стирчать всякі щілини, заклепки, виступи, яких американцям вдалося уникнути за допомогою комп'ютерної обробки деталей. У них F-35 ідеально гладенький, а цей - далеко не ідеальний.

Поява першого серійного Су-57 - це був чистий піар. Тому його падіння особливо нічого не змінює, окрім піар-можливостей. Це піар-літак, який зазнав піар-катастрофу. Добре, що льотчик вижив, хоча в якому він стані - незрозуміло, бо, як завжди, нам люблять повідомляти суцільну брехню. Так, історія неприємна, але не можна сказати, що вона завдасть істотної шкоди бойовим можливостям російським ПКС, адже вони не спираються на цей Су-57. Це піар-літак і, напевно, таким він і залишиться в найближчі п'ять років, а може й довше.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі