Новорічне меню для тих, хто полюбляє щось новеньке

Іноді достатньо змінити один або два інгредієнти, щоб знайома страва отримала зовсім новий смак

Якщо традиційні салати і закуски вам трохи набридли, саме час замислитись над тим, що приготувати на Новий рік новенького. Я вирішив зібрати авторські інтерпретації традиційних рецептів, які мають абсолютно новий смак.

Іноді достатньо змінити один або два інгредієнти, щоб знайома страва отримала зовсім новий смак. Наприклад, фаршировані яйця з сиром брі. Жовток і ніжний сир поєднуються якнайкраще і дають новий смак. Ви маєте це спробувати.

Тему закусок продовжимо напрочуд смачним паштетом з тунця і оливок. Тут все ідеально просто і швидко. Не потрібно нічого варити або запікати, а результат виходить просто божественний. Така закуска – ідеальне доповнення до будь-якого новорічного столу. Вам обов'язково сподобається.

Мало який новорічний стіл обходиться без салату "шуба". Для мене ця страва така ж незбагненна, як і олів'є. Я просто не можу зрозуміти, чому вона стала такою культовую. Традиційний рецепт цього салату я вирішив змінити, додавши замість звичного оселедця запечену скумбрію і помінявши порядок укладання шарів. Виходить абсолютно новий смак.

Ще один культовий новорічний салат – салат з креветками і томатами. Дуже часто його роблять з додаванням авокадо, але я вирішив піти далі. Я приготував соус вінегрет з авокадо і заправив ним цей божественно смачний салат. Тож, якщо ви полюбляєте салати з креветками, у вас з'явиться новий фаворит.

У цьому меню я вирішив обійтися без м'яса навіть для основної страви і пропоную запекти коропа. Рецепт простий по суті, але готова страва виглядає насправді святково. Щоб надати рибі неповторного смаку і аромату я запікав її з фенхелем. Ця універсальна формула підійде для приготування будь-якої іншої риби, так що візьміть на замітку.

Щоб надати рибі неповторного смаку і аромату я запікав її з фенхелем

Божественно смачного коропа я рекомендую подати на подушці з тушкованої червоної капусти. Можливо, хтось подумає, що такий варіант не надто святковий, але до чого ж такі стереотипи. Тож щоб гарнір не видався зовсім простим, я додав до капусти подрібнених лісових горіхів задля аромату і структури. Як на мене – ідеальне рішення.

В якості новорічного десерту в цій добірці я вирішив приготувати чізкейк з грейпфрутом. Причому часточки цитрусових потрібно попередньо карамелізувати, щоб вони стали м'якими. Якщо ж вам не до смаку грейпфрут через його терпкість, замініть його на апельсин і насолоджуйтеся ніжним молочно-цитрусовим смаком торта.

Якщо ви гадаєте, що лимонади доречні тільки влітку, смію вас запевнити – на новорічному столі вони теж актуальні. Давайте приготуємо не звичайний лимонний, а новорічний мандариновий лимонад з імбиром. Тонізуючий і зігріваючий – він обов'язково підніме вам настрій у новорічну ніч.

Якщо віддаєте перевагу більш міцним напоям, приготуйте домашню наливку на коньяку з вином і фруктами. Це ідеальний варіант для будь-якого святкового столу. Все що вам потрібно, так це змішати всі інгредієнти, струсити і поставити настоюватися. Всього якихось кілька тижнів і приголомшливий коньячний напій буде готовий.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі