Світоліна може стати першою ракеткою світу

Чвертьфінал чемпіонату США для неї не межа

Еліна Світоліна досі грає на відкритому чемпіонаті США з тенісу. Це вже добре. Раніше вона ніколи не досягала чвертьфіналу US Open.

У 1/16 фіналу Світоліна доволі легко перемогла свою співвітчизницю Даяну Ястремську. Ястремській поки не вистачає структури гри. Якщо Даяна хоче грати у силовий теніс, то має добре грати не тільки розіграші в 2-3 удари, але і коли потрібно бути міцною у тривалих розмінах. Вона не завжди має запасний план, як діяти у таких випадках. Якщо Ястремській трапляються суперники "тягучі", виникають проблеми. Даяна має подолати цю проблему. Без цього вона не зробить подальший крок в кар'єрі.

Ястремській поки не вистачає структури гри

У 1/8 фіналу Світоліна перемогла американку Кіз закономірно. Хоча перед грою Еліну не вважали фаворитом. До матчу українка підійшла в оптимальних кондиціях. Показала теніс високого рівня. Видно, що у Світоліної є внутрішня гармонія і впевненість у власних силах. Американка намагалася грати швидко. Звідси багато помилок. На противагу цьому Еліна майже не помилялася. Такий теніс близький до ідеального у виконанні українки.

Наступною суперницею Світоліною стане британка Йоганна Конта – матч почнеться сьогодні о 19:00 за Києвом. Вона за стилем схожа на Світоліну. В 1/8 фіналу використала помилки фаворита пари - чешки Кароліни Плішкової. Щодо шансів у матчі проти Світоліної, то Еліні буде непросто. Але вона буде фаворитом. Їй в тенісі дано більше, ніж суперниці. Можу повірити, що Світоліна стане першою ракеткою світу. А у те, що так високо може забратися Конта – мені повірити вкрай складно.

Світоліна "стала голодною" до перемог і здобутків

Світоліна в цьому сезоні вже двічі дійшла щонайменше до чвертьфіналу турнірів Великого шолому. Це пов'язано з тим, що вона не відчує наслідки травми коліна, якої зазнала навесні. Тепер Еліні нічого не заважає показувати свій якісний теніс. За цей час Світоліна "стала голодною" до перемог і здобутків. По сьогоднішній грі та формі Світоліної чвертьфінал Відкритого чемпіонату США для неї не є межею.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі