Призначення Михайличенка було очевидним

"Динамо" не потрібно ставити максимальні цілі у турнірах

Олександр Хацкевич заслужено був відправлений у відставку. Якщо б його залишили, то просто не варто говорити чи сподіватися на покращення гри та результатів. Київський матч проти "Брюгге" тільки підтвердив, що "Динамо" потрібні зміни. Будь-якому терпінню настає кінець. Навіть якщо воно інколи здається безмежним.

Головна проблема Хацкевича - він просто не розумів, як команда має будувати гру. Якщо в обороні ще якось вдавалося знайти якийсь консенсус, то середина поля та атака виглядали зовсім не переконливо. Колективної взаємодії гравців не було. З'являлися окремі зв'язки, але такого могло вистачити тільки для окремих матчів чемпіонату України. Для досягнення хоч якогось успіху у Європі – цього вкрай мало. Футбол – колективна гра і потребує колективних дій. Єдиного механізму дій "Динамо" за Хацкевича так і не показало. Випадали окремі гравці, певні лінії. Команді постійно чогось бракувало.

Хацкевич не розумів, як будувати гру

Призначення Михайличенка новим головним тренером "Динамо" виглядає першим зі всіх очевидних варіантів. Олексій Олександрович добре знає команду, бо був всередині клубу, займав посаду спортивного директора. Щоб знайти хорошого тренера за короткий час – потрібні серйозні гроші. Напевно, Ігор Суркіс вирішив не ризикувати, довіритися Михайличенку.

В Лізі Європи потрібно пробитися до плей-оф

Важко відразу сказати, які завдання стоятимуть перед Михайличенком. Потрібно буде вирішувати багато запитань. Звичайно, щось матиме пріоритет, а щось відійде на другий план. Навряд чи можна ставити максимальні цілі у різних турнірах. "Динамо" вже три роки без чемпіонства. Тому, безперечно, головним буде повернення золотих нагород до Києва. В Лізі Європи потрібно пробитися до плей-оф, а вже там по мірі можливостей зайти якнайдалі.

Михайличенко зарекомендував себе тренером, який не любить зайвий раз ризикувати

Михайличенко працював із молодіжною збірною України, здобув срібло Євро-2006. Та команда базувалася на основі гравців 1985 року народження. Це покоління Алієва та Мілевського. Отже, Михайличенко вміє розмовляти з молодими, з футболістами типу Мілевського. Зараз молодих гравців в "Динамо" потрібно буде розвивати. В першій період роботи на посаді головного тренера у Михайличенка не було багато молоді. Після Лобановського була вже досвідчена та зіграна команда. Подивимося, як це у нього буде виходити. Думаю, що молодим гравцям буде важко. Олексій Олександрович зарекомендував себе тренером, який не любить зайвий раз ризикувати.

Михайличенко десять років не працював як самостійний тренер. Зібрав штаб, який теж не може похвалитися великою кількістю практики та успіху. Тренер взяв тих людей, в яких впевнений, з якими разом працював в збірній чи клубі. Думаю, що він розумів тенденції, куди рухається футбол. Чи зможе він в практиці стати сучасним тренером? Все покаже час. Мені б хотілося, щоб у нього все вийшло в "Динамо". Найближчі 2-3 місяці дадуть всі відповіді на запитання.

Всеволод КЕВЛИЧ, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі