Футбольні судді бояться брати на себе відповідальність

У перемозі "Динамо" немає системи

Головне враження від поєдинку за суперкубок України – під час міжсезоння в командах нічого не змінилося. "Шахтар" і "Динамо" постали тими самими, що були минулого сезону.

"Динамо" перемогло в суперкубку тому, що так вийшло. Я не побачив системності дій чи якихось награних комбінацій. Віддали багато сил, проявили характер – молодці. Але більше сказати не можу.

Якщо говорити про "Динамо", то для мене загадка, чому не грав Кадірі. На цього футболіста покладали великі сподівання. Він пройшов збори з командою. Тому має бути готовим. Багато говорили про те, що потрібен гравець в середину поля, а коли його придбали - футболіст не грає. Тут логіки бракує. У півзахисті зіграв Гармаш. Денис грав у свій звичний футбол. В окремих моментах ефективно, а в деяких епізодах "зникав".

Для "Динамо" Караваєв, скоріше, підтримує загальний рівень команди, посилює конкуренцію на окремих позиціях, ніж дає щось нове колективним діям

Інший новачок - Караваєв - замінив у складі Циганкова, який не міг грати через травму. Потенційно Караваєв може стати заміною для віце-капітана "Динамо", якщо його продадуть. Для "Динамо" Караваєв, скоріше, підтримує загальний рівень команди, посилює конкуренцію на окремих позиціях, ніж дає щось нове колективним діям.

Без Циганкова атаці "Динамо" було непросто. Залежність від цього футболіста для динамівців велика. Віктор на індивідуальній майстерності здатен створити гостроту біля воріт суперника, але футбол - колективна гра. Потрібно вміти грати навіть без лідерів.

В "Шахтаря" відбувся фізичний спад в другому таймі. Під кінець гри команда виглядала знесиленою. Напевно, такий стан нормальний для кінця липня. Зараз їм не потрібно бути у стовідсотковій формі - на неї треба вийти до першого матчу Ліги чемпіонів. У запасі є ще півтора місяці. "Динамо" потрібно грати важливі матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вже зараз. Тому вони мають бути в кращих кондиціях.

Залежність від провідних гравців у "Шахтаря" нікуди не поділася

Залежність від провідних гравців у "Шахтаря" нікуди не поділася. Цікаво буде подивитися на гру команди без Ісмаїлі, Тайсона та Марлоса. Тільки у такому випадку зможемо реально сказати, чого коштують на полі Тете, Соломон та інші. Поки їх роль в команді незначна.

Є запитання до арбітражу матчу. Головна проблема в тому, що українські футбольні судді бояться брати відповідальність на себе, думаючи над можливими наслідками власних дій. У такій ситуації, рівень арбітрів в Україні зростає вкрай важко.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі