Джонсон зіткнеться з інтригами, обманом, зрадою і сильною опозицією

Виходить новий сезон британської політичної драми з елементами чорної комедії "Великий Борис і дари Brexit"

У Лондоні готуються до "помазання" нового прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

"Британський Трамп" стане на чолі Туманного Альбіону в його подорожі по незвіданих земелях на шляху до Brexit. Його чекатимуть неймовірні пригоди, несподівані повороти, динамічні політичні битви і, звичайно ж, дещиця апокаліптичного відчаю в середині жовтня акурат до часу "Х".

Новий прем'єр-міністр знову зіткнеться з інтригами, обманом, зрадою і сильною опозицією всередині Палати громад.

Його чекатимуть неймовірні пригоди, несподівані повороти, динамічні політичні битви і, звичайно ж, дещиця апокаліптичного відчаю в середині жовтня акурат до часу "Х"

Джонсону належить вирішити відразу кілька екзистенційних для країни питань.

Перше. Консолідувати навколо себе і впорядкувати позицію "баронів-брекзитерів", за допомогою яких він скинув Терезу Мей і отримав заповітне крісло прем'єра. Тепер його колишні союзники, і нинішні "партнери" чекатимуть подяки за свою допомогу.

Друге. Швидко переформатувати Кабмін, з якого підуть соратники Мей, проєвропейські політики, противники "жорсткого Brexit" і просто ті, у кого алергія на епатажного Джонсона з його поганим характером. Це стосується "останнього лояліста Мей" - міністра міжнародного розвитку Рорі Стюарта, головного конкурента Джонсона - міністра закордонних справ Джеремі Ханта і "єврофіла", міністра фінансів Філіпа Геммонда.

Третє. Придушити ймовірну політичну партизанщину з боку проєвропейських сил (посилилася в рази Ліберал-демократична партія), помірних консерваторів (прихильники Мей і "м'якого Brexit") та ідеологічних противників Джонсона (лейбористів). Саботаж буде нещадним, яким і є британський парламент у всій його красі. Якщо їх не взяти під контроль, це виллється в повноцінне повстання вже під нові дострокові вибори.

Четверте. Вирішити головоломку з Brexit-дедлайном. Джонсон буде формувати уряд весь серпень, і швидше за все, тільки у вересні вони думатимуть, що їм робити з Brexit, розгрібаючи руїни старого Кабміну і Даунінг-Стріт, 10 після облоги у травні-червні. Джонсон, не бажаючи просити у ЄС відстрочки, з ризиком заколоту в парламенті, може піти на дострокові вибори.

Джонсон, не бажаючи просити у ЄС відстрочки, з ризиком заколоту в парламенті, може піти на дострокові вибори

П'яте. Нейтралізувати нового ворога, що хлинув до Британії з ущелини в Стіні. "Brexit Партія" Найджела Фараджа і його орди вже рознесли в пух і прах британські мейнстрімні сили на виборах до Європарламенту. Вони грають на тому ж електоральному полі, що і Джонсон. Йому належить важка боротьба з цим новим, невідомим ворогом і його чіткою, непохитною позицією.

Шосте. Знайти опору для себе серед зовнішніх партнерів. Швидше за все, ними стануть США. У Бориса і Дональда хороші взаємини, а президент США не соромився публічно підтримувати Джонсона на виборах лідера Консервативної партії. Але для отримання підтримки Штатів після Brexit, Британії доведеться встати на шлях тотального проамериканського курсу, навіть в питаннях, які можуть завдати шкоди позиціям самого Лондона в світі: від питання палестинців до протидії Ірану.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі