Українській економіці сьогодні треба швидко бігти, щоб не впасти

Динаміка розвитку в 3-4% – це вирок

Спікера українського парламенту необхідно ізолювати від людей доти, поки він не здасть залік на знання, як розшифрувати абревіатуру ПнВК. Нестерпне видовище - бачити, як під стінами Ради серйозні бізнесмени стоять з плакатами і буквально просять милостиню про внесення на розгляд парламентом відповідного законопроекту.

Але вони змушені це робити, бо економічному блоку уряду не до них - ні до бізнесу, ні до розвитку економіки. Тому я знаю, чому Гройсман так поспішно заявив про відставку - адже інакше йому довелося б пояснювати новому президенту, як Кабмін буде піднімати економіку з темпами в 3,3% до 2022 року. Такий прогноз макроекономічних показників видало минулого тижня МЕРТ. Динаміка розвитку в 3-4% - це вирок для економіки, і похоронний марш для економічної політики нової владної команди.

Зростання в 3-4% річних - це взагалі природний рефлекторний рух, для такого темпу зовсім не потрібно тримати економістів в Кабміні

З такими темпами розвитку країни, електорат зненавидить президента Зеленського в акурат до початку опалювального сезону. Тим більше, що зростання в 3-4% річних - це взагалі природний рефлекторний рух, для такого темпу зовсім не потрібно тримати економістів в Кабміні.

Тому просто констатую:

- економічної політики в Кабміні Гройсмана - немає;

- Кубів, Нефьодов і ПроЗорро не мають до економічного розвитку держави взагалі ніякого відношення;

- на експорті зерна та іншої сировини, включаючи навіть експорт ІТ-мізків, економіка України не "злетить" - потрібна цілісна політика реіндустріалізації і розвитку галузей з високою доданою вартістю;

- в Україні як і раніше є підприємства, які виробляють високотехнологічну промислову продукцію, і на яких із задоволенням працюють молоді і високооплачувані українські інженери.

На експорті зерна та іншої сировини, включаючи навіть експорт ІТ-мізків, економіка України не "злетить"

Українській економіці сьогодні необхідно дуже швидко бігти, щоб не впасти. Як мінімум для того, щоб нинішня міністр фінансів Оксана Маркарова зустріла момент, коли ми наздоженемо Польщу, все ще бадьорою і діяльною пані.

Найважливіше питання - куди і як швидко бігти?

Я вже неодноразово пропонував команді Зеленського - не вигадувати "економічний велосипед", ви лише втратите час.

Зараз не можна мірятися амбіціями і хизуватися авторством ідей - беріть і використовуйте попередні документи стратегічного розвитку економіки, напрацьовані командою партії "Основа".

Якщо економіка не почне рухатися з темпом хоча б в 10% на рік - все інше буде вже неважливо.

Якщо економіка не почне рухатися з темпом хоча б в 10% на рік - все інше буде вже неважливо

Стратегічні орієнтири та маршрути ми проклали в Доктрині збалансованого розвитку "Україна 2030". І навіть внесли відповідний законопроект 9015-1.

Найближчі дії по запуску економіки ми вже сформулювали в ідеї Надзвичайного закону України про економічну свободу. Це фактично - Економічна Конституція, яка засновує в Україні невеликий розмір держави, відповідальну макроекономічну політику, мінімально необхідне регулювання і помірні податки. І ці напрацювання можна швидко підготувати для прийняття в Раді відповідного закону ще в 1 півріччі.

Також ми вже напрацювали цілісну програму деофшоризації України (і там, до речі, спеціально для спікера Ради розшифрували абревіатуру ПнВК), і вже внесли в Раду законопроект 9405 про Програму розкриття інформації та декларування доходів.

У нас вже є напрацювання щодо вдосконалення фінансово-банківського, фіскального секторів. Ми знаємо, як зробити Україну сильною і заможною країною з потужною економікою. А головне - ми розуміємо, що рахунок для запуску цих позитивних перетворень в економіці йде вже буквально на дні. І їх не можна втратити. Дійте, пане президенте!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі