Адміністрація Трампа хоче війни з Іраном

Штати до неї не готові

Вчора США визнали елітні підрозділи Корпусу вартових ісламської революції Ірану терористичною організацією.

Це вперше в історії Штати визнають частину Збройних сил іншої держави терористами нарівні з "Аль-Каїдою" і "Ісламською державою".

У відповідь, Іран визнав терористичною організацією Центральне командування США і підлеглі йому американські війська на Близькому Сході.

Що я можу сказати з цього приводу? Ось кілька думок:

По-перше, я дуже сумніваюся, що подібного роду крок адміністрації Трампа матиме будь-який економічний або фінансовий ефект на керівників КВІР. Вони роками накопичували свій капітал, корупціонуючи завдяки санкціям США. Тому що санкції змушують створювати непрозорі, тіньові схеми, і їх посилення лише ускладнить ситуацію.

Визнання КВІР терористичною організацією несе безліч ризиків для американських військових

По-друге, визнання КВІР терористичною організацією несе безліч ризиків для американських військових, розквартированих на Близькому Сході, особливо в Іраку і тій же Сирії. Раніше в адміністрації США не наважувалися йти на такий радикальний крок якраз із міркувань безпеки своїх солдатів. Адже, наприклад, в тому ж Іраку Штатам доводилося працювати з іранцями для боротьби з "ІД". Тепер, ситуація може різко погіршитися.

По-третє, це не несе ніяких вигод Штатам, від слова "зовсім". Пентагон і спецслужби виступили проти цього рішення, розуміючи, що це несе ризики для їхніх співробітників за кордоном. З точки зору національних інтересів США, тут нічого немає.

По-четверте, це рішення ніяк не вплине на регіональну політику Ірану. Більш того, воно лише згуртує консерваторів і силовиків в іранській політичній системі, мобілізуючи навколо них населення, і ще більше послабить реформаторів і лібералів, які також будуть змушені об'єднатися перед обличчям загальної загрози.

Рішення Трампа було прийнято з однією метою - спровокувати кризу, змусити Іран почати порушувати ядерну угоду 2015 року

Нарешті, мені здається, що це рішення Трампа було прийнято з однією метою - спровокувати кризу, змусити Іран (і особливо силовиків, які посилилися) почати порушувати ядерну угоду 2015 року, або покинути її, щоб потім втягнути його в регіональний конфлікт.

Війна - ось справжня мета американської адміністрації і неоконів, які в ній домінують. Війна, до якої Штати не готові. У мене все.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі