Світоліній не вистачило здоров'я, щоб пробитися до фіналу Індіан Веллсу

Планка змагань вже піднята доволі високо

Півфінал престижного турніру в Індіан Веллсі - результат доволі хороший для Еліни Світоліної. Але хотілося б участі у фіналі та перемоги. Звичайно, що є цілий комплекс причини, чому Еліна не змогла пробитися до фіналу. Насамперед, Світоліній не вистачило здоров'я.

Півфінальний матч вона грала на уколах. При тому, що суперниця, Б'янка Андреску, була в хорошій формі. Українці потрібна була гарна фізична форма, щоб протистояти Андреску. Якщо потрібно виходити на важливу гру проти явного фаворита, а ти при цьому не готовий на всі сто відсотків фізично, варто задуматися над тим, чи взагалі потрібно виходити на гру. В ситуації зі Світоліною вона була фаворитом пари. Це вже був півфінал. До успіху залишалося не так багато. В такій ситуації, звичайно, потрібно виходити на корт, можливо, на вольових якостях, пересилюючи себе, намагатися перемогти. Планка змагань вже піднята доволі високо. Професійні тенісисти у 24 роки вже не можуть бути абсолютно здоровими. Потрібно вчитися грати та перемагати, долаючи певні проблеми. Це нормальний стан для професійної тенісистки.

Професійні тенісисти у 24 роки вже не можуть бути абсолютно здоровими

Не став би говорити про те, що Світоліній завадила психологія пробитися до фіналу. В тенісі немає великої статистичної бази даних, щоб хтось із гравців мав проблеми суто із якоюсь стадією турніру. Це вже доволі значний рівень, куди потрапляє не так багато гравців. Такі моменти можливі хіба що на стадії першого – другого кола турніру. Про півфінал Індіан Веллса мріє 99% гравців. Може бути проблемою, коли постійно програвати у фіналі. Свого часу такий період був у Анни Курникової. Їй про це нагадували журналісти. А півфінал – це досягнення, а не проблема.

Еліна в цьому році грає стабільно добре. Немає в неї такого, що вдало провела один турнір, а потім провалила інший. Українка вийшла на рівень стабільного, високого класу.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі