У голові Зеленського – нескінченний "русский мир"

Краще б мовчав

Зеленський порушив мовчанку і нарешті прокоментував хоч щось. Дочекалися. Але краще б уже мовчав. Тому що в спробі осідлати хайп кандидат в президенти занадто сильно показав себе.

І ось тут виникли проблеми. Здавалося б, тема обрана ідеально. Корупція в оточенні президента, та ще й в армії. Ідеальний варіант.

Але позначилися проблеми з цінностями. Цінностями кандидата в президенти. Які виявилися вельми "русскомирскими".

Що говорить кандидат в президенти Зеленський?

Красти це погано. Це очевидно. Для цього не треба багато розуму. І боротися з корупцією необхідно.

Зеленський говорить, що "той, хто прийшов на крові", маючи на увазі Порошенка. І тут питання. А що це взагалі було?

А ось далі складно. Бо Зеленський говорить, що "той, хто прийшов на крові", маючи на увазі Порошенка. І тут питання. А що це взагалі було? За словами Зеленського Порошенко прийшов на крові? Що це, як не повторення російської пропаганди? Тобто це не вимушений захід, захист від агресії Росії, а "прихід на крові". Давайте далі продовжувати думку. Може бути це громадянська війна, яку розв'язала київська хунта? Щоб покарати жителів Донбасу? І немає ніякої агресії Росії? Адже "прийшов на крові" президент України. Значить йому потрібна була кров. Значить він, звичайно ж, і винен в ній.

Якщо є інше пояснення цієї фрази, то буду вдячний.

Це повторює одну й ту ж мантру людей, які озвучують, що війна вигідна владі. Базуючись на тому, що хтось заробляє на контрабанді, а значить отримує вигоду. І з цього виникає здавалося б логічний висновок, якщо так, то і війна не закінчується, бо вона вигідна українській владі. А раз так, варто владу поміняти, як тут же війна закінчиться. І не біда, що війну розпочали росіяни. І не біда, що росіяни володіють ключем від миру і просто не бажають його давати без капітуляції України.

Завершення війни не залежить від волі українського президента або СБУшника. Воно залежить виключно від волі Путіна

І це теж повторення російської пропаганди. Так, в Україні існує контрабанда. І так, оскільки країна корумпована, то на ній завжди буде наживатися хтось із влади. Як і на всьому іншому. Силовики, чиновники в Україні наживаються на всьому, на війні і мирі. Завжди. І це жорстока маніпуляція, прив'язувати до корумпованості українських чиновників завершення війни. Тому що її завершення не залежить від волі українського президента або СБУшника. Воно залежить виключно від волі Путіна або будь-кого іншого, хто очолить Росію. Війна закінчиться в той момент, коли російські найманці підуть з Донбасу. Все. А повторюючи російську пропаганду про "вигідну хвилю" ми лише намагається виправдати майбутню капітуляцію, на умовах Путіна. Тому що ніхто, ніхто з кандидатів, у яких є "мирний план" його не озвучив. З простої причини. Такого плану немає. Його не може бути. Хіба що хтось із кандидатів в президенти України пообіцяє розвалити російську економіку раніше, ніж це зробить Путін.

Таким чином, в такій безневинній фразі, кандидат Зеленський озвучив базові речі російської пропаганди. А значить, що вона "йому заходить". А значить в голові у нього нескінченний "русский мир".

І це ж не все. Далі кандидат в президенти говорить, що "мова" - це поділ людей. Знову повторюючи мантри російських пропагандистів. Один в один. Як раніше він захищав своїх "Сватів". Як захищав російських артистів, які гастролюють в Криму. Як захищав українських артистів, які заробляють в Росії. І як продовжує їх захищати. І це все питання цінностей. Цінностей кандидата в президенти.

Можна навчити актора красиво говорити. Але не можна прищепити йому правильні цінності

Можна навчити актора красиво говорити. Але не можна прищепити йому правильні цінності. Він може посміхатися на фотографіях зі Світовим Банком, він може повторювати завчені слова про ліберальну економіку. Прекрасні слова, до речі. Але все це пусте. Бо це лише роль. Роль, яку людина стала вчити зовсім недавно. А ось його цінності, які визначали і його жарти, і його не участь в суспільному житті країни, вони з ним давно. І вони не українські. Вони "русскомирские". І тому Зеленського ховають від людей. Тому він не буде виходити на люди, не йтиме на дебати. Бо там буде не образ із ролі, не той ідеальний президент, якого всі собі домислили, а справжній Вова. Який він є. І його справжні цінності. І щойно він почне їх озвучувати, проявиться його справжня підтримка. І щось підказує, що тоді він буде популярний в основному в тих регіонах, де дуже любили Януковича і досі поважають Путіна.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі