"Крути 1918" кіно патріотичне. Але як на варіант Росії

Фільм – трагічний, а люди ржуть

Що думаю про "Крути 1918"?

Маємо кіно, де є Грушевський і Петлюра. Піплу треба звикати до образів, тому патріотам треба сходити подивитися. Багато людей ридають.

Я був на "Крутах" у "Жовтні". З двома дівчатами - донька та її подруга. Ми ржали.

Кіно патріотичне. Але як на варіант Росії. Пафос, молодь, війна про щось, а далі пофіг. У нас трошки інша країна. Я дико вибачаюся. Але надалі треба інакше.

Неточності історики намагалися закрити раніше. Але кіно вже було зняте і варіант був: вирізати. Сцену, де Петлюра відправляє дітей на смерть - яку усі бачили в тізері - вирізали. Богу дяка. Сцену, де Генштаб УНР вирішував війну на тлі карти 1740 року вирізали. Це через історичну невідповідність – уточнюю. Дякую!

Для людей, які трохи знають історію дуже дивна сцена: пливе французький офіцер у формі на кораблику з турецьким прапором. 1918. Історик каже: *ля. А чи знає сценарист, з ким хто воював у Першу світову? Цілковитий ржач. Дівчата поруч ридали зі сміху.

Мені було дуже сумно, що моя донька та її подружка - студентка істфаку - ржали під час фільму. Фільм – трагічний, а люди ржуть. Ну по факту. Вибачте, є у них трохи освіти.

Я чесно бажаю, щоби люди переживали за загибель наших героїв. Але таку історичну хрінь можна більше не давать?

Я чесно бажаю, щоби люди переживали за загибель наших героїв. Але таку історичну хрінь можна більше не давать?

Уточнюю. Уся шпигунська лінія, яка відтинює пацанів-героїв – шиза. Її в принципі не могло бути. Були інші, які б можна було розповісти. Але автори книжок не читали.

Найкраще. Під кінець прем'єри пролунало згори залу:

- Я студентка істфаку. У вас є помилки.

Якась істота з авторів відповіла:

- Что, пуговицы пластмассовые?

Відповідаю. Дівчата ніколи не знають, які гудзики. То до реконструкторів.

Але що по історії конкретно обісралися - вибачайте. В капець. Ми з колегами "історично" порятувати цю хвільму вже не могли. Щось вирізали - а далі - сльози. Якщо студент істфаку бачить промах - то що ж говорити про нас - старших. "І плакала вона...". Я - плакала.

Україна - не Росія. Деяке кіно потребує уваги експертів

Автори фільму не зрозуміли суті зауважень істориків. Але Україна - не Росія. Деяке кіно потребує уваги експертів. Не будь-яку фігню валять за державні гроші.

Дуже сумно. Особисто від себе: за "пуговицы пластмассовые" відповідати будете довго. І не переді мною.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі