Передвиборчі обіцянки Петра Порошенка, як морква для віслюків

Після п'яти років треба розказувати про результати

YouTube видав мені рекламу з передвиборчого форуму Петра Порошенка. Президент, після п'яти років перебування на посаді, назвав п'ять секторів економіки, в яких можливий інноваційний прорив: аграрна сфера, ІТ, машинобудування, логістика, туризм.

Коли представник влади починає говорити про майбутнє, то це вже насторожує. Коли політик, який п'ять років очолював державу, починає широкими мазками змальовувати повітряні замки, то це вже – фальш і маніпуляція. Після п'яти років треба розказувати про результати, а не показувати "морквину", вважаючи всіх віслюками.

Пригадується, в 2014 році про плани великих інвестицій в український аграрний сектор заявляли ізраїльські фірми. Зокрема, вони пропонували зрошувальні системи, використання яких на порядок підвищило б продуктивність аграрного сектору, насамперед, у південних областях України. Чим завершився проект? Та нічим.

Коли політик, який п'ять років очолював державу, починає широкими мазками змальовувати повітряні замки, то це вже – фальш і маніпуляція

У тому ж таки 2014-му я розмовляв з давнім приятелем, яких працював в ІТ-секторі. Він рвав і метав. "Революціонери", дорвавшись до влади, підвищили ввізні мита на ІТ-обладнання. Це був непоправний удар по бізнесу, від якого ІТ-сектор досі не оговтався.

Логістика. Кажучи зрозумілішою мовою, це транспортна сфера: порти, залізниці, трубопроводи тощо. Про що говорив, починаючи з 2014 року Міхеіл Саакашвілі? Та про це і говорив: про митниці, розмитнення, транспортні коридори. І де тепер Саакашвілі?

З настирністю бумеранга нескінченно повертаються розмови про імпорт російського газу та нафти. Хочу нагадати, що трубопровід Одеса–Броди будувався саме для того, щоб знизити залежність України від російських нафтопродуктів. Тоді ж таки, за президентства Леоніда Кучми, ставилося питання про будівництво в Одесі газового терміналу. Газовий термінал досі не збудований. Що Порошенко зробив для реалізації цього проекту, особливо в умовах війни з Росією, особливо після сланцевої революції? І ця людина тепер нам розказує про логістику.

А про машинобудування й туризм – взагалі можна забути.

Пусто-порожність заяви Петра Порошенка варто було б проілюструвати посиланнями на дані Держкомстату й іншими цифрами. Але мені, щиро скажу, вже обридло без кінця ловити цього шахрая на брехні. Наш безпосередній досвід життя в Україні промовистіше аніж будь-яка статистика свідчить про ціну слів Порошенка.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі