Маррей закінчує кар'єру. Немає сенсу мучити себе і вболівальників

Може стати гарним послом британського тенісу

Енді Маррей – розумний тенісист. Раціонально підходить до гри. Від нього не побачите працездатності Надаля, динаміки Федерера та "павутини" у яку затягує опонентів Джокович. Енді грає модель, яка ефективна в конкретній грі, конкретному розіграші. Маррей точний у тому, що робить на корті. Всі його рухи прораховані до дрібниць.

Важко визначити місце Маррея у світовому тенісі. Не можна сказати, що він виграв усе. Але розкрився повністю. Досягнення має серйозні: Олімпіада - двічі, Вімблдон - двічі, відкритий чемпіонат США, шестиразовий фіналіст турнірів Великого шолому. Гірше грав на ґрунті, але на швидкому покритті діяв добре. Виграти Вімблдон та Олімпіаду на траві для британця – величезне досягнення. Для британського тенісу Маррей точно номер один. Він входить до топ-10 у світі. За останнє десятиріччя до топ-4.

Маррей точний у тому, що робить на корті. Всі його рухи прораховані до дрібниць

У другій половині 2016 року Маррей став першою ракеткою світу. Він виклався на повну заради можливості очолити світовий рейтинг серед чоловіків. Складно сказати, наскільки варто було працювати на межі можливостей заради такої високої цілі. Не знаємо історії хвороби Маррея, чого це йому коштувало насправді. Та травма йому не завадила.

Він закінчить кар'єру зараз, після гідної поразки у першому колі чемпіонату Австралії. Далі не бачу для нього мотивації. Травма не дозволяє грати на належному рівні. Сенсу мучити себе та вболівальників – немає.

Маррей може стати гарним послом британського тенісу в світі. Він фактично перший гравець із Британії, який досяг великих висот у цьому виді спорту.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі