"Реал" виявився неготовим до втрати Роналду

Потрібно займатися або перебудовою команди, або прагнути результату

"Реал Мадрид" звільнив головного тренера Хулена Лопетегі. Вагома причина його невдачі - відсутність клубного тренерського досвіду. Він був успішний із юнацькими, молодіжними та національною збірною Іспанії.

Тренер клубу – це більше політична фігура. Потрібен досвід взаємодії із молодими гравцями, ветеранами, менеджерами клубу. Слід уміти спілкуватися із всіма гравцями, знаходити до кожного підхід, підтримувати хорошу атмосферу в команді, мати лідерські та менеджерські якості. У збірній робота відрізняється. Тренер працює із гравцями не так часто.

Сучасний футбол раціональний. А Лопетегі сповідує суто іспанський підхід, який передбачає максимальний контроль м'яча. У таких великих команд, як "Реал", важливі традиції. Королівський клуб завжди ставив на перше місце результат. Тому відповідних гравців для футболу контролю м'яча в Лопетегі не було.

Сучасний футбол раціональний. У Лопетегі був інший підхід

"Реалу", "Баварії", "Барселоні" важко знайти свого тренера. Бо потрібен не тільки результат, але і гра. Без неї клуб критикуватимуть. Свого часу Фабіо Капелло досягав успіху, мав результат, але гра його команди була не видовищною. Виграв чемпіонат, але його відправили у відставку. Один із небагатьох тренерів, який зараз дає результат та показує хорошу гру - коуч "Манчестер Сіті" Хосеп Гвардіола.

Можливим варіантом для "Реала" міг би стати Юрген Клопп. Але він нині працює в "Ліверпулі" і добре почувається на стадіоні "Енфілд". Ще один потенційний тренер "Реалу"- нинішній коуч "Тоттенхема" Маурісіо Почеттіно. Але це тільки передбачення.

Вільний італієць Антоніо Конте. Хоча за стилем він "Реалу" не підходить. Керівники мадридського клубу вже заявили про припинення переговорів з фахівцем. Бо той грає від захисту.

Щодо виконуючого обов'язки тренера "Реалу" аргентинця Сантьяго Соларі поки нічого сказати не можу. Все залежатиме від результатів. Часто буває, що молодий тренер хапається за можливість і потім залишається на постійній основі. Якщо "Реал" буде перемагати із Соларі, шанс затвердитися на посаді бодай у цьому сезоні аргентинець матиме.

На трансферному ринку "Реал" сфокусував свою увагу на молодих футболістах

Окрім тренерських проблем, "Реал" має інші. Незрозумілим залишається літній трансфер Роналду до "Ювентуса". Втрату Кріштіано не передбачили. Не провели відповідну роботу. Цього літа на трансферному ринку "Реал" сфокусував свою увагу на молодих футболістах. Клуб намагався діяти на випередження, запрошуючи потенційних зірок ще у юному віці, коли вони коштують не так дорого. Хоча всі звикли, що президент "Реалу" Флорентіно Перес купує вже готових зірок першої величини.

Не можна одночасно сидіти на двох стільцях. Потрібно або займатися перебудовою команди, або прагнути результату. "Реалу" треба вирішувати проблеми, що накопичилися упродовж багатьох сезонів.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі