Світоліна перебуває під величезним тиском

Від Еліни очікують атакувального тенісу. Це не в її характері

Оцінити перемогу Еліни Світоліної на підсумковому турнірі у Сінгапурі неможливо. Бо немає із чим порівнювати. Такого досвіду у неї раніше не було. Будь-яка подібна перемога закономірна. Вона виходить із того, як спортсмен був підготовлений, як провів турнір загалом. Еліна не стрибнула вище голови. Вона зіграла на своєму рівні, показавши найкращий свій теніс.

Світоліна дуже правильно та чітко розставила акценти протягом турніру. Після жеребкування, я думав, що це буде найгірший розклад для Еліни. Із Квітовою та Плішковою грати важко. Це тенісистки, які самі можуть вирішувати долю матчу. А Еліна більше залежна від того, хто навпроти неї на корті.

Велика заслуга у перемозі Світоліної належить її тренеру Ендрю Беттлсу

Велика заслуга у перемозі Світоліної належить її тренеру Ендрю Беттлсу. Він суттєво допоміг українській тенісистці адаптувати своїм можливості до тих завдань, які стоять перед нею. Ендрю показав себе мудрим та точним. Світоліна на турнірі була прикладом віри у власні можливості, розуміння тієї гри, яку прагне на корті, та вміння зіграти у неї.

Важливу роль у сезоні для Світоліної відіграє психологія. Звичайно, коли ти не виграв жодного турніру Великого шолому, це на тебе тисне. Є бажання виграти такий турнір. Безперечно, Великий шолом та Підсумковий турнір – абсолютно різні за значенням. Мають різну стратегію. Потрібно навчитися протягом двох тижнів грати на одному високому рівні, щоб замахнутися на виграш Великого шолому. Це все прийде із досвідом.

У наступному сезоні Еліні важливо зрозуміти: вона не повинна грати у теніс, в який може не зіграти. Зараз Світоліна перебувають під великим тиском людей, які очікують від неї атакувального тенісу. Це не в її характері. Переможниця Підсумкового турніру бере терпінням і послідовністю.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі