Багато наших університетів нічому не вчать? Це – потенційна можливість

Маємо перетворювати слабкі моменти на конкурентні переваги

Уряд України рекламує наші низькі зарплати як перемогу для інвесторів! Зрада, неподобство, неповага до людей?

Насправді, навпаки. Уряд робить все правильно. Для того, щоб зарплати людей виросли, потрібні інвестиції. А для інвесторів низькі зарплати привабливі. Win-win ситуація.

Інвестори приходять і заробляють на низьких зарплатах, а зарплати українців зростають через конкуренцію інвесторів за людський капітал. Інвестори також потрібні, щоб зупинити міграцію. Краще, щоб в Україну приходили іноземні інвестори, ніж наші робітники мігрували до інвесторів в інші країни.

В Україні багато неприємних і образливих для людської гідності речей. Маленькі зарплати – одна з них

В Україні багато неприємних і образливих для людської гідності речей. Маленькі зарплати - одна з них. Є два шляхи. Перший - ображатись. Другий - говорити про це відверто і публічно. Перетворювати слабкі моменти українського суспільства на конкурентні переваги в глобальному світі.

Багато високоосвічених людей працюють не по спеціальності? Це можливість для інвесторів отримати висококваліфікований персонал трохи навчивши їх. Багато університетів, які нічому не вчать? Це можливість для створення спільних освітніх ініціатив між бізнесом і університетами для швидкого зростання продуктивності праці. Немає ринків капіталу? Це можливість їх створити і використати ресурс, який сьогодні лежить під матрацами.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі