Коли мажорів почнуть карати за смертельні ДТП?

Зайцеві-островські нічого не бояться, бо все можна "порішати"

П'яне бидло знову вчинило страшний злочин - вбило дитину на переході. А знаєте чому їх так багато? Тому що ці зайцеві-островські нічого не бояться.

В Україні фактично відсутній принцип "невідворотність покарання за вчинений злочин". Це призводить до того, що громадяни не бояться порушувати закон, оскільки кожен з них знає людей, через яких можна "все порішати". Влаштувати дитину поза конкурсом у садочок, виграти тендер, отримати водійські права, уникнути покарання за скоєний злочин. Тому "злочинці" і ведуть себе так нахабно.

Хабар дозволить стати тверезим, офіційно на папері зменшити швидкість, зробити винними в аварії пішоходів. От тільки життя убитих хабар не дозволить повернути.

За останні роки контроль за безпекою на дорогах фактично припинився. І хоча патрульна поліція виконує свої обов'язки, але їх не достатньо для того, щоб контроль був комплексний та повноцінний.

Кожне подібне ДТП має закінчуватися максимально суровим вироком для винуватця трагедії, а інформація про це має максимально поширюватися у ЗМІ

Кожне подібне ДТП має закінчуватися максимально суровим вироком для винуватця трагедії, а інформація про це має максимально поширюватися у ЗМІ. Це призведе до того, що кожен з водіїв усвідомить одну просту істину – "відкупитися не вийде". Це автоматично призведе до їхнього самоконтролю, а отже і до зменшення порушень на дорогах.

Є надія, що карати почнуть з осені, коли запустять систему автоматичного відео-контролю.

Штрафи мають стартувати від 1000 доларів. А порушників мають позбавляти прав на тривалий період.

Також для порушників потрібно підвищувати максимальний термін ув'язнення.

Віктор Таран, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі