Настав найсприятливіший період для Путіна

Кремль поспішає змусити Україну до капітуляції за каденції "улюбленця Трампа"

Про що б не дотерли Путін з Трампом, навіть суто формально рішення не буде реалізовано без Верховної Ради України. Це факт.

Яценюк сьогодні заявив, що "Народний фронт" блокуватиме в Раді будь-які такі "цікаві" домовленості гельсінського дуету (ЗМІ повідомили, що Путін запропонував Трампу провести референдум на Донбасі щодо статусу території. - Gazeta.ua). Точно за такі рішення не голосуватиме "Самопоміч". Навіть цього буде достатньо, аби парламент "прокатав" голосування. А ще пам'ятаймо, що вибори вже почалися. Ніхто ж з них в Раді не самогубця. Соціологія цікавить усіх. Вона показує стабільних 60-70% проти поступок агресору і його маріонеткам.

Тому найближчий рік будьмо спокійні щодо впровадження "Мінська" або якоїсь схожої халепи. А далі все залежатиме від того, як проголосуємо і кого оберемо.

Путін поспішає. Найближчий рік-два для нього – найсприятливіший період

Кремль поспішає знову змусити Україну до капітуляції і "миру" саме зараз, коли політичне майбутнє їхнього улюбленця Трампа стає дедалі більш туманним. Його перша каденція взимку перетне екватор. Залишиться лише половина терміну, якщо Конгрес не припинить повноваження сорок п'ятого президента США дочасно, через імпічмент. Перспективи обрання Трампа на другу каденцію під великим знаком запитання. Окрім шокуючого феномену Трампа, зараз ще й ЄС перебуває не у найкращому стані. Нелегальні мігранти далеко не причина, а лише привід для актуалізації глибоких інституційних вад Євросоюзу. Німеччина розібрана внутрішніми тертями. Середземноморські члени Євросоюзу постійно балансують на межі фінансового апокаліпсису. Великобританія летить у прірву "брекзіту", і британьскі політики ламають голову над тим, як пом'якшити для Об'єднаного Королівства негативні наслідки від цієї фатальної авантюри. Саме тому Путін поспішає. Найближчий рік-два для нього – найсприятливіший період.

Cпробують згорнути усі позитивні перетворення, які відбулися в Україні з 2014 року

До повного комплекту йому ще бракує, аби на виборах в Україні у 2019 році до влади прийшли сили реваншу. Це не обов'язково мають бути відверто проросійські партії чи кандидати. Реваншистами будуть усілякі демагоги і популісти, які спробують згорнути усі позитивні перетворення, які відбулися в Україні з 2014 року. Так само вони спробують заморозити інтеграційні процеси між Україно, НАТО і ЄС. Їхнім природним союзником завжди буде Росія.

Настрої і воля українців надійний запобіжник від капітуляції

На заваді планам Путіна щодо України стоїть українська нація, яка остаточно постала під час Революції Гідності і з початком російської агресії проти України. Настрої і воля українців надійний запобіжник від капітуляції всього вільного світу перед Росією. Якби не ми, це давно сталося б. Це також доконаний факт.

Михайло Басараб, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі